Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

”Att få stötta den lokala idrotten känns fantastiskt”


På lördag spelar damlaget sin andra SM-final genom tiderna, bakom sig har man huvudpartnern Handelsbanken som specifikt valt att stötta damlaget extra. – Kan vi hjälpa till att jämna ut skillnaderna mellan kvinnlig och manlig idrott så känns det jättebra för oss, säger Therese Massaro, kontorschef på Handelsbanken Västerås City.

Till den här säsongen valde Handelsbanken i Västerås att göra en större satsning för VSK Bandys damlag och man klev in som en av tre huvudpartners till laget.

– Dels är det väldigt kul att det går bra för damlaget, och för oss känns det otroligt roligt att få vara med och stötta och ha fokus på dambandyn. Rent generellt blir det mycket fokus på herridrotten, så det är spännande att få vara med och balansera upp det lite.

Handelsbanken jobbar på lokal nivå över hela Sverige och ansvarar själva för vad och vilka de vill sponsra och stötta på lokal nivå. VSK är en av dessa klubbar.

– Varför vi sponsrar VSK är det grönvita hjärtat och att det är roligt att stötta lokalt. Inom Handelsbanken så har vi massa lokala kontor och vi jobbar lokalt, att då få stötta den lokala idrotten känns fantastiskt och det är något som vi själva känner ger väldigt mycket.

På lördag spelar damlaget SM-final, sex timmar före herrlagets SM-final. En historisk dag för VSK då både dam- och herrlaget aldrig tidigare spelat final samma säsong. Detta är damlagets andra SM-final genom tiderna.

– Att det går bra för damlaget är egentligen inte jätteviktigt för oss när ser till vilka vi vill sponsra, utan det är bara roligt att det går bra. Men när det dessutom går bra så gör det att det blir uppståndelse och större intresse från alla håll.

Vad känner du är anledningen till att ni väljer att stötta damlaget?
– Det är en jämställdhetsfråga. Det är en fråga som behöver diskuteras och fokuseras kring. Det är fortfarande såna skillnader mellan kvinnlig och manlig idrott. Kan vi hjälpa till att jämna ut det lite grann så känns det jättebra för oss.

Utöver dambandyn stöttar Handelsbanken även Schysst Framtid, något som man ser är viktigt i längden.

– Hållbarhetsfrågorna blir mer och mer viktiga, att man visar att man tar ansvar. Det är också något som våra kunder efterfrågar, att vi tar ansvar. Schysst Framtid är ett jättebra exempel med att skapa förebilder och skapa en bättre miljö för barn och ungdomar i Västerås.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer