Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Bandyfinalen flyttas – Tillbaka på Studenternas IP


Under måndagsförmiddagen höll Svenska Bandyförbundet en presskonferens där man deklarerade att Bandyfinalen flyttas till Studenternas IP de närmsta tre åren.

– Vi ser fram emot återkomsten till Uppsala med en ömsesidig ambition att återskapa, förbättra och resultatutveckla finalhelgen, säger Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson till svenskbandy.se.

Bandyfinalen arrangerades på ett framgångsrikt sätt i Uppsala under 22 raka år, 1991-2012. Efter fem år i Stockholm återvänder finalfesten till Uppsala.

– Vi har haft fem bra år i Stockholm, först på Friends Arena och nu de senaste tre åren på Tele2 Arena. Villkoren har varit goda och vi har haft ett fint samarbete med arrangörerna under dessa år, säger ligachefen hos Svensk Elitbandy, Per Selin.

Nu återvänder finalen till Studenternas IP i Uppsala.

– Välkommen hem, bandyfinalen! Uppsala är en stad som växer rekordartat just nu och är inne i en dynamisk och snabb förändring. Samtidigt vet vi att vårda vårt arv och våra traditioner. Därför är det med glädje som vi tar oss an uppdraget att utveckla den anrika bandyfinalen till en modern och framgångsrik folkfest, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer