Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Bara roligt att de får chansen” – Fredrik Plan


Toppen av Elitserien Dam är otroligt jämnt när det återstår tre seriematcher. VSK Bandys damlag ligger på andraplats, en poäng efter serieledande Kareby IS och samma poäng som AIK. – Vi måste göra vårat och ta en match i taget, säger Fredrik Plan inför bortamatchen mot Skirö AIK.

Skirö är nästjumbo i Elitserien men det är inte bara att åka och hämta två poäng.

– Är man inte med till 100% och sliter så kommer det bli en jobbig match. Det går inte att glida runt och tro att man ska vinna, det märkte vi på hemmaplan. Då spelade vi bra i första halvlek, sen går vi ner oss några procent i andra och den spelas oavgjord.

VSK jagar förstaplatsen och hoppas från hjälp av AIK längre fram, då AIK möter Kareby IS i sista omgången.

– Tankarna går att vi fortfarande har chans att vinna serien, det är en målsättning vi satt upp. Men då behöver vi hjälp av AIK som möter Kareby hemma. Vi ska gå rent resten av matcherna här nu.

VSK är starka defensivt och har bara släppt in 18 mål på 11 matcher, ett defensivt jobb man fortsätter diskutera om och förbättra detaljer kring.

– Vi pratar mycket om defensiven och detaljer i defensiven. Vi har provat att spela olika typer av försvarsspel så vi är inte låsta vid ett. Det är inga konstigheter för tjejerna.

Under veckan har flera spelare från damlaget varit sjuka och till morgondagens match har man plockat in några spelare från det Allsvenska laget.

– Vi har ordinarie startuppställning, sen har vi plockat in tre tjejer från det Allsvenska laget på bänken som får chansen imorgon. De kommer att gå in och köra kortare bitar och spela enkelt. Det är bara roligt att de får chansen.

Skirö AIK – VSK Bandy Dam
Lördag 10/2 16.00
Sapa Arena, Vetlanda

Följ matchen på Elitrapport.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer