Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: “Det är fantastiskt bra!” – Malin Persson


Damlaget har inlett årets Elitserie med tre raka vinster, och noll insläppta mål. Idag vann man borta mot Villa Lidköping med 5-0. – Vill vi slåss om guldet är det full fart som gäller hela tiden, säger Malin Persson efter matchen.

Efter knappa kvarten spelad bröt VSK dödläget i matchen när Matilda Plan satte 0-1, assisterad av Malin Persson. 0-2 kom efter en halvtimme, även denna gång genom firma Plan/Persson, 0-2 blev också halvtidsresultatet.

I den andra halvleken dröjde det länge innan publiken i Sparbanken Lidköping Arena fick se fler mål, men ”den som väntar på något gott” som man brukar säga. Dock fick inte hemmapubliken jubla för blåvita mål i matchen.

Malin Persson satte 0-3 och 0-4 inom loppet av tre minuter, innan Elin Karlsson kunde sätta 0-5 vilket blev slutresultatet.

– Sista kvarten snäpper vi upp oss och höjer tempot, då hänger de inte med. Det är otroligt mycket roligare att spela när det är bra tempo och när passningarna sitter, säger Malin och fortsätter.

Villa har mycket boll, mer än de borde haft. Vi låter dem bestämma tempot. Vill vi slåss om guldet är det full fart som gäller hela tiden. Dessa matcher har vi chansen att träna extra mycket på vårt spel med åkningar och passningar, så att det sitter till de tuffare matcherna.

VSK var nära att släppa in säsongens första mål i den här matchen när Villa Lidköping fick straff, men bollen gick över och VSK har nu 270 spelminuter utan insläppt mål.

– Det är fantastiskt bra! Det visar att vi har en stark defensiv, vi bygger defensiven för att ha en bra offensiv. Man är nöjd så länge vi inte släpper in, men det kommer svårare matcher framöver.

Trots vinsten och den hållna nollan är Malin inte jättenöjd med lagets insats idag.

– Det är vi som ska driva tempot i matchen men det gör vi inte utan släpper in dem i matchen. När vi inte driver på så är det två jämna lag. Vi behöver spela vårt spel med hög fart och det gör vi inte idag, då är det inte lika roligt att spela heller.

 

Villa Lidköping – VSK Bandy Dam 0-5 (0-2)
0-1 (14) – Matilda Plan (Malin Persson)
0-2 (31) – Matilda Plan (Malin Persson)
——————————————————
0-3 (81) – Malin Persson
0-4 (84) – Malin Persson
0-5 (92) – Elin Karlsson

Utvisningar – 10 min
Villa Lidköping: Frida Wiklund x2, Sara Svensson, Rut-Lina Berner
VSK Bandy: Matilda Odén, Malin Hedfors, Malin Kuul, Virva Rylander

Hörnor
Villa Lidköping: 3
VSK Bandy: 11

Nästa hemmamatch:
Lördag 16/12 15.00 mot Kareby IS

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer