Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: Första träningsmatchen – ”Bättre spelande och svårläst lag”


På lördag kliver VSK Bandys damlag in i säsongens första träningsmatch när Sandvikens AIK kommer till Västerås. – Vi vill bli ett bättre spelande och svårläst lag, säger huvudtränaren Olle Wiberg.

Damlaget har varit på is i snart en månad och på lördag väntar alltså första träningsmatchen under nya tränarduon Olle Wiberg och Hans Hedin.

– De första veckorna har varit jättebra och väldigt givande. Man får en bild av alla spelare ute på isen Sen är det alltid kul att komma ut på is, det är ändå det vi ska pyssla med i vinter.

Trots att isträningarna har inletts så kör laget fortsatt fys vid sidan om, med Patrick Rapp.

– Det är grunden i det hela och en självklarhet att fortsätta med fysen. Det är lätt annars, när man har tillgång till en hall, att så fort man börjar på is så struntar man i fysen. Men det vill vi inte göra, det ska fortsatt var tungt, vi är i en uppbyggnadsfas och det är ett bra tag innan säsongen drar igång.

Tidigare har damlaget spelat flera träningsmatcher mot pojklag, något Olle Wiberg plockat bort till den här säsongen.

– Jag har varit tydlig med att vi verkligen vill få till träningsmatcher mot övriga damlag. Visst ger pojklag en viss hårdhet men det är vitt skilt i hur man spelar i dam och pojk.

Damlaget kommer att spela tre träningsmatcher och World cup women under försäsongen, det Allsvenska laget kommer spela två träningsmatcher.

– Totalt har vi fem matcher innan cupen och vi kommer fylla på med 4-5 damlagsspelare till de allsvenska matcherna.

Sandvikens AIK har tappat flera tongivande spelare de senaste säsongerna och har till den här säsongen flyttat upp många unga spelare.

– Det är ett jätteintressant lag, de har tappat spelare och börjat om genom att bygga på yngre spelare. Det är jättekul för bandyn att unga får speltid och det är lite så vi jobbar också. Det kommer bli roligt, Sandviken är alltid Sandviken och man vill alltid vara med och spela och kriga mot SAIK.

Då det är första matchen för din del, vad vill du se ute på planen?
– Fokus från vår sida är att titta på de saker som vi vill göra under säsongen, att vi så smått börjar sätta de grejerna redan nu. Såklart inte hela spelidén då vi nyss börjat med den, men att vi jobbar med de detaljer vi pratat om. Helheten ska sitta när serien börjar.

En sak Olle Wiberg vill få in i laget är ett högre bolltempo för att göra VSK Bandy Dam mer svårlästa.

– Vi ska komma bort ifrån att man transporterar boll, vi vill bli ett bättre spelande och svårläst lag helt enkelt. Ju mer boll vi kan sätta, ju mer svårlästa blir vi i offensiven. Det är en nyckel för att ta nästa steg, att man utvecklar spelet med mer passningar och att ligga rätt i positioner.

TRÄNINGSMATCH
VSK Bandy Dam – Sandvikens AIK
Lördag 8/9 14.40
ABB Arena Syd

FRI ENTRÉ

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer