Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: “Förväntar mig stenhård kamp” – Olle Wiberg inför seriefinalen hemma mot Skutskärs IF


För damlaget väntar andra raka seriefinalen när laget ställs mot Skutskärs IF i ABB Arena Syd. – Vi kan inte lova segrar men vi kommer bjuda på riktigt bra bandy, säger Olle Wiberg inför lördagens seriefinal.

Förra lördagen vann VSK bortamatchen mot Skutskärs IF med 4-1 i en jämn och tuff match.

– Från den matchen lärde vi oss att vårt sätt att spela och agera på planen räcker väldigt, väldigt långt. När spelet klaffar och vi är noggranna med vår matchplan så är vi riktigt bra.

Vad rent konkret avgjorde den matchen?
– Dels fick vi en väldigt bra start, vi var där från början och fick matchen dit vi ville. Vi fick föra spelet efter de förutsättningar vi vill föra spelet på, det är svårt att sätta pricken på exakt vad som avgjorde men vi slet från kortlinje till kortlinje. Vi är två jämna lag och då gäller det att man ger 100% i varje situation, och det gjorde vi.

Nu väntar alltså en ny spännande match lagen emellan. Grönvit toppar tabellen på 18 poäng, följt av Skutskärs IF på elva poäng men med två matcher mindre spelade. Olle Wiberg erkänner att toppmatcherna ger energi.

– De här matcherna är väldigt roliga. Det blir en hel del nerv i matchen, både innan och under, och det blir sällan avgjort förrän i slutskedet på matchen. Det är ingen hemlighet att vissa av matcherna i serien är ojämna och avgörs tidigt, att vi då får två raka seriefinaler är väldigt roligt. Det är det här vi lever för, att spela tuffa matcher och att använda hela vårt register.

Hur tror du att morgondagens match blir?
– Det kommer bli en tuff match. Skutskär är riktigt bra och vi kan inte ge dem en 2-0-ledning, då får vi jättejobbigt. Jag förväntar mig en stenhård kamp imorgon igen, vi är tunga och det är upp till motståndarna att ta kampen, säger Olle Wiberg och skickar en uppmaning till VSK-supportrarna.

– Förhoppningsvis får vi spela inför en större publik imorgon, det är tjejerna värda. Vi kan inte lova segrar men vi kommer att bjuda på riktigt bra bandy när Sveriges två bästa damlag just nu möts.

Mathilda Eklund åkte på en smäll i förra seriefinalen och missar därmed lördagens match.

– Mathilda fick en lätt hjärnskakning efter en oturlig krock och har inte tränat i veckan. Vi väljer att inte chansa för spelarens bästa i det här fallet.

E L I T S E R I E N  D A M
VSK Bandy Dam – Skutskärs IF
Lördag 12/1 15.00
ABB Arena Syd

Entré: 50:-
Ditt säsongskort gäller både för dam- och herrlagets hemmamatcher.

Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer