Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: Fosselius klar för Sportklubben


VSK Bandys damlag har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2017/2018 och det är mittfältaren Anna Fosselius, senast i Hammarby IF. – Det är final och guld som räknas , säger Fosselius.

Anna kom till Hammarby inför förra säsongen då hon tvingades lämna AIK som då lagt ned sitt damlag. Men det blev bara en säsong på Zinkensdamm för Fosselius som nu byter Grönvit-klubb.

– Jag känner att jag behöver en nytändning i min satsning och då känns VSK med hall som ett bra alternativ.

Hammarbys hemsida har Anna berättat att det roligaste lag att möta, det är VSK. Hon utvecklar.

VSK är ett kul lag att möta. Alltid bra fart på skridskorna och högt passningstempo, det har varit lite hatkärlek. Jag och Matilda Plan har haft våra duster genom åren. Det har speciellt varit roligt att möta VSK de senaste åren när man tagit steg uppåt och utvecklats.

Anna är en central mittfältare som gärna är jobbig för motståndarna.

– Jag brukar få höra att jag är en ”pain in the ass”, har jag bestämt mig för att följa efter en spelare så får spelaren inget utrymme resten av matchen. Jag är en defensiv och fysisk spelare som försöker vara lite mer offensiv.

Fosselius kommer att bo kvar i Stockholm och pendla till matcher och träningar, men det ser hon inte som något problem.

– Vi kunde åka en timme i Stockholm och få träna på rink, det tar en timme till Västerås och jag kommer då få träna i en riktig hall med bra förutsättningar från augusti till mars.

I måndags presenterades damlandslagets observationstrupp inför VM i Kina som spelas 2018. Anna Fosselius är med i den truppen vilket gör att det nu är sex spelare från VSK med i damlandslaget.

– Jag är väldigt målinriktad på att vinna ett VM-guld. Senaste VM var jag reserv på hemmaplan och det tog väldigt hårt, sedan dess har jag bestämt mig att jag ska vara med i Kina och vinna. Jag gjorde mina första landskamper förra säsongen vilket är ett kvitto att jag ligger hyfsat med.

Anna Fosselius har tre SM-guld på sitt CV, det första 2009/2010, och blir en av de äldre i det unga VSK-laget.

– Jag tänker att jag kan gå in med rutin och speciellt i viktiga matcher. Att jag själv har en trygghet som smittar av sig och jag hoppas kunna spinna vidare på det.

Det finns ett självklart mål den kommande säsongen.

– Jag vill gå till slutspel med VSK och där kan allt hända, men det är final och guld som räknas.

Fakta
Namn
: Anna Fosselius
Född: 25 maj 1988
Position: Mittfält
Moderklubb: Sunvära SK
Tidigare klubbar: Strömsbo/Skutskär, IFK Nässjö, AIK
Aktuell: Har skrivit ettårsavtal med VSK Bandy

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer