Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: Glädjebesked för damlaget – Årets spelare stannar!


Malin Persson blev utsedd till Årets spelare på Bandygalan efter finalerna på Tele2 Arena. Nu kommer nästa glädjebesked – mittfältaren har skrivit på ett nytt kontrakt med VSK Bandy som sträcker sig två år framåt.

Malin Persson

VSK värvade Malin Persson från Söråkers IF inför förra säsongen. Nu väljer Malin att stanna i Västerås och Grönvitt.

– Jag tycker att det finns bra förutsättningar för laget och att det finns en hall, det är viktigt för utvecklingen. Det känns som att vi har något bra på gång med tanke på förra säsongen, vi håller på att skapa något riktigt bra.

Med finalförlusten i backspegeln blickar Persson framåt och revanschlustan finns redan i laget.

– Jag och laget har en stort revanschsug efter finalförlusten och vi är redo att ge ännu mer. Vi var inte riktigt lika bra som Kareby förra säsongen utan det krävs mer och det steget är vi redo att ta.

Det är dock inte bara mer träning som ska göra att laget blir bättre.

– Vi behöver bli fysiskt starkare men framförallt behöver vi kolla mer bandy för att se hela bilden. Se oss själva men även andra lag och matcher, så att man vet och förstår sin roll i den position man har.

På måndagseftermiddagen stod det klart att fem VSKare, varav Persson är en av dessa, är uttagna i damlandslagets observationstrupp där det stora målet är VM i Kina 2018.

– Det är alltid extra spännande med VM-år och det är alltid roligt att åka iväg med de bästa spelarna. Mitt mål är såklart att vara med i truppen till VM.

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer