Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Jag hoppas att det blir tuffa matcher”


Damlaget är klara för semifinal, nu väntar 1,5 veckas uppehåll innan det är dags för match igen. Då väntar antingen Skutskärs IF eller Skirö AIK som möts i kvartsfinal. – Jag hoppas att det blir tuffa matcher, det är bara bra för oss, säger Fredrik Plan om deras kvartsfinalserie.

Grönvitt vann med klara 8-0 borta mot Sandvikens AIK i Elitseriens sista omgång. I och med att Kareby IS vann borta mot AIK slutar VSK på en andraplats. En poäng bakom Kareby.

– Jag tycker att vi har tagit små steg hela tiden. Vi är långt ifrån färdiga med det här, det handlar om en flerårssatsning. Jag är relativt nöjd med serien, det är lite synd att vi inte vinner den bara. Vi har några plumpar som gör att vi inte går hela vägen i serien.

Förra säsongen skrev damlaget historia när man för första gången någonsin vann Elitserien. Nu tog man den viktiga andraplatsen och slipper spela kvartsfinal.

– Vi får en vecka att bli friska på, att komma etta eller tvåa har ingen betydelse mer än att man vill vinna. Vi är klara för semifinal direkt och det är ganska skönt faktiskt, framförallt med tanke på hur det ser ut med sjukdomar och skador.

1,5 veckas vila, uppladdning och fokus på semifinal. Där tror Plan att Skutskär kommer stå för motståndet.

– Ja det tror jag. Men jag hoppas att det blir tuffa matcher, det är bara bra för oss.

Elitseriesegrarna Kareby fick välja semifinalmotståndare och valde då AIK/Sandvikens AIK. Något som förvånade VSK:arna i bussen på väg hem från dagens match.

– ”Va?” sa alla i bussen, det hade vi inte räknat med men det är en positiv överraskning. Men det spelar ingen roll, det vi slipper nu är att åka till Bergshamra och det känns bra.

Första semifinalen spelas torsdagen 8 mars, vad gör ni fram till dess?

– Vi kommer att träna och prata om det som kommer. Vi måste se till att göra vårat, vi har mött lagen två gånger i serien och känner att vi har bra koll. Vårt fokus ligger i det vi ska göra, det är det viktigaste.

SemifinalHemmalagBortalagDatumTid / Resultat
Semifinal 1:3Skutskärs IFVSK Bandy DamTorsdag 8/32-1
Semifinal 2:3VSK Bandy DamSkutskärs IFLördag 10/33-1
Semifinal 3:3VSK Bandy DamSkutskärs IFSöndag 11/32-4

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer