Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Kriga i 90 minuter” – Wiberg inför SM-finalen


Nu är det äntligen dags. Efter ett långt uppehåll väntar SM-finalen för damlaget mot Skutskärs IF imorgon 12.00. – För publiken på plats kommer matchen bli underhållande, säger Olle Wiberg inför lördagens final.

Både VSK och Skutskär vann två raka semifinaler och har sedan slutet av februari varit klara för final. Nu är finalveckan snart över då det bara återstår en dag.

– Finalveckan har varit bra. Bra träningar, bra fokus och tjejerna är riktigt laddade. Vi har fått nöta detaljer i veckan och det känns väldigt bra.

Hur är känslan i truppen såhär precis innan ni åker iväg till Uppsala?
– Alla är pigga, glada och det är en ganska uppspelt stämning, men det ska det också vara inför en final. Nu får vi njuta några timmar och ta oss till Uppsala, sen laddar vi på ikväll och imorgon förmiddag. Sen ska vi ut och kriga i 90 minuter.

På presskonferensen på torsdagen pratade både VSK och Skutskär om att man ska ut och kriga till sig segern.

– Lite så är det ju. Det är en final och det kommer vara mycket nerver. Först och främst lär man sätta kampen, sätter vi den så har vi väldigt mycket vunnet i vårt spel.

Hur tror du att finalen blir?
– Jag tror att den blir ganska välspelad, det är två lag som spelar bra bandy. Så för publiken på plats kommer det bli underhållande.

Publiken, ja. Förra året sattes ett rekord i antal besökare under en final på damsidan, totalt kom 5198 personer och såg Skutskärs IF vinna över AIK med 3-2. Inför lördagens final pratas det om rekord igen.

– Jag hoppas ju det. Det vore lite konstigt annars, med två så pass bra publiklag. Det vore fint med 7000 på Studenternas i en damfinal, både för oss på sidan, spelarna och bandyn i stort.

S M – F I N A L
VSK Bandy Dam – Skutskärs IF
Lördag 23/3 12.00
Studenternas IP

Köp din finalbiljett här >>>
Se finalen på SVT2 eller på svtplay.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer