Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Svårt att pricka formen när vi spelar match var tredje vecka”


Efter helgens landslagsuppehåll drar Elitserien Dam åter igång på onsdagskvällen. Grönvitt tar emot Villa Lidköping. – Deras spetsspelare får vi absolut inte släppa, säger Olle Wiberg inför matchen.

Under landslagsuppehållet har VSK tränat på ganska hårt.

– Vi har haft en period där vi gått på ganska bra och förra veckan var de ganska trötta. Vi hade tre hårda ispass, ett bra fyspass på onsdagen och sedan var några iväg på landslagsläger i helgen. Igår och idag lättade vi lite på det och det känns som att vi har pigga spelare.

Vad säger du om Villa Lidköping?
– Villa är bra. Med de värvningar man gjort så har de en trupp som besitter mycket spetskompetens, men det är ganska stor skillnad i kvalitet i truppen mellan spelare 1-16. Det är kanske något vi kan dra nytta av imorgon, att vi har en jämnare trupp sett till bredden. Men deras spetsspelare får vi absolut inte släppa, för då blir det noll poäng för oss.

Hur ska ni hantera deras spets?
– Vi ska gå ut och göra vårat, vi vet att de har ett bra lag och duktiga spelare. Fokus för oss är att sätta vår insats så att vi går hem med två poäng. Vi slog Sandviken med 12-1 men då var det sisådär i 60-70 minuter med hur vi agerade i matchen, gör vi så imorgon så kommer det att bli jättejobbigt. Följer vi vår gameplan tror jag starkt på att vi vinner.

Trots att det redan är några dagar in i december har damlaget bara spelat tre matcher, vilket gör det svårt att prata om det finns någon formtopp i laget.

– Det har varit lite för lite matcher för att hinna komma in i någon form, det kommer mot slutspelet. Det är svårt att pricka formen när vi spelar match var tredje vecka. Vi har vetat om det på förhand och det är inte mycket vi kan göra åt, men med start imorgon blir det ganska tajt inpå med matcher resten av december.

E L I T S E R I EN  D A M
VSK Bandy Dam – Villa Lidköping
Onsdag 5/12 19.00
ABB Arena Syd

Entré: 50:-
Ditt säsongskort gäller både för dam- och herrlagets hemmamatcher.

Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer