Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: Vändning i slutminuterna gav seger


 

Damlaget stod för en stark vändning i slutminuterna mot serieledande Kareby IS, det har man främst fyramålsskytten Matilda Plan att tacka för. – Att lyckas vända är fruktansvärt starkt av oss, säger Matilda Plan efter matchen.

Den första halvleken av den tidiga seriefinalen blev en jämn historia. Gästande Kareby tog ledningen lite turligt i den 14:e minuten när Matilda Svenler sköt in bollen.

Halvleken igenom skapade både VSK och Kareby flera klara chanser, men målvakterna stod i vägen och höll siffrorna nere.

Precis innan halvtidsvilan fick VSK en vänsterhörna som Matilda Plan sköt in till 1-1, en skön kvittering och ett viktigt mål för fortsättningen i matchen.

– Jag tror att det målet var jätteviktigt för oss mentalt, att vi kommer in i halvtid och börjar om matchen och känner att vi kan ta det här, berättar Matilda Plan.

Tidigt i den andra halvleken var det VSKs tur att få till ett turligt mål, Linda Lohiniva var sist på bollen när hon drämde in sitt andra mål för säsongen.

Sedan uppstod matchens snackis. Helt plötsligt var Matilda Plan helt fri mot Karebys målvakt och gjorde mål efter vad som såg ut som en halvrensning av Maja Odén på offensiv planhalva, Karebyspelarna ville få det till offside men domaren dömde mål.

Efter timmen spelad kom en reducering från Kareby. Efter att man snappat upp ett utkast från Sara Carlström var det Camilla Johansson som satte reduceringen. Knappt två minuter senare kom också kvitteringen när Matilda Svenler var framme och högg på en retur efter ett frislag som lyfts in i straffområdet.

Kareby såg till att vända helt på steken helt efter underläge 3-1. I den 78:e minuten slog Johanna Gustafsson ett lyft fram till Matilda Svenler som plockade ned och sköt in 3-4 för gästerna, Svenlers tredje mål i matchen. Efter Karebys ledningsmål begärde VSK timeout.

Det blev mycket känslor på slutet och en av de assisterande domarna valde att prata med båda lagens tränare för att lugna ned situationen.

I den 87:e minuten hamnade bollen hos Matilda Plan på offensiv planhalva och hon hade bara två försvara mot sig, och Linda Lohiniva med sig. I två-mot-två-läget valde Matilda att gå själv och vickade sig förbi den ena försvararen innan hon sköt in bollen i mål.

I den 93:e minuten kom avgörandet. Malin Persson stod för ett fint förarbete och Matilda Plan sköt in 5-4 och sitt fjärde mål i matchen. Kareby skapade en halvchans men när domaren blåste av hamnade alla poäng hos VSK.

Vart hämtar ni kraft i att orka vända på matchen igen?

– Jag hämtar kraft i att Malin Persson tar sina åkningar och det visar att hon vill vinna, då får hon med folk. Efter utvisningen så kommer jag in och får göra två mål. Malins förarbetet till målen är helt sjuka och guld värda.

Hur skönt är det att vinna över Kareby?

– Otroligt skönt att slå Kareby, det är alltid skönt att slå dem. Vi har en lång väg kvar dit vi vill komma men det här är en bit på vägen och det visar hur starka vi kan vara.

VSK Bandy Dam – Kareby IS 4-4 (1-1)
0-1 (14) – Matilda Svenler (Camilla Johansson)
1-1 (46) – Matilda Plan (Anna Fosselius) Hörna
——————————————————
2-1 (47) – Linda Lohiniva
3-1 (52) – Matilda Plan (Maja Odén)
3-2 (60) – Camilla Johansson (Ida Friman)
3-3 (62) – Matilda Svenler (Hanna Dahlström)
3-4 (78) – Matilda Svenler (Johanna Gustafsson)
TIMEOUT (78) – VSK Bandy
4-4 (87) – Matilda Plan

Utvisningar – 10 min
VSK Bandy: Matilda Plan x2
Kareby IS: Hanna Dahlström

Hörnor
VSK Bandy: 5
Kareby IS: 14

Nästa hemmamatch:
Fredag 22/12 19.00 mot Skirö AIK

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer