Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Vi möter ett fysiskt lag” – Fredrik Plan inför första semifinalen


Efter 1,5 veckas väntan drar slutspelet igång för damlaget när man ställs mot Skutskärs IF på bortaplan i den första semifinalen i bäst av tre. – Det blir en nyckelmatch imorgon, säger Fredrik Plan.


Fredrik Plan


Kareby IS tog hem Elitserien för VSK Bandy Dam och de två lagen gick därmed direkt till semifinal. Under deras uppehåll har två kvartsfinaler spelats och nu står det klart att Kareby ställs mot AIK och VSK ställs mot Skutskärs IF.

– Vi möter ett fysiskt lag, de har ett par ryskor som är bra och de är duktiga på att söka och skjuta hörnor. Vi ska vara medvetna om att deras intentioner är att söka hörna, då kanske man ska vara lite kall och inte låta de få hörna varje gång.

När VSK gick in i uppehållet hade man flera spelare på sjukdoms- och skadelistan, en lista som i princip alla namn är strukna ifrån.

– Det har sett bra ut på träning nu, jag har i stort sett alla tillgängliga för spel. Det är fortfarande Elin Karlsson och Maja Odén som är borta, annars är alla i träning. Vi ser pigga, friska och sugna ut.

Semifinalerna spelas i bäst av tre och det högst placerade laget börjar på bortaplan, vilket gör att VSK åker upp till Skutskärs IP för match ett.

– Det blir en nyckelmatch imorgon om det ska gå som vi vill. Vi har pratat om att det som hände sist där uppe inte ska få hända igen. Gör vi vårat så tar vi det här. Laget har samlat på sig rutin från slutspelsmatcherna från förra året.

Kareby, AIK, VSK och Skutskär i semifinal. Det var längesedan dambandyn hade fyra såhär jämna lag.

Det är roligt att det är fyra hyfsat jämna lag som är i semifinal. Vi behöver få upp dambandyn på agendan ordentligt och vi är en bit på väg men det är långt kvar.

VSK har haft målet klart hela säsongen, man vill tillbaka till final och ta revansch.

– Vi pratar om revansch. Vi känner att vi hade kunnat vinna den finalen, så det är revanschkänsla. Plus att vi har positiva vibbar och bilder från säsongen som varit.

Semifinal 1:3
Skutskärs IF – VSK Bandy Dam
Torsdag 8/2 19.00
Skutskärs IF

Bandypuls sänder den första semifinalen, klicka här för att komma till sändningen >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer