Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: VSK visade styrka igen


Bortamötet mot serieledaren Kareby blev precis så jämn och tuff som man kan förvänta sig då Sveriges två bästa lag möts. I den hårda vinden ledde Kareby med 3-0 ända fram till matchminut 75. Då började VSK sin upphämtning som ledde fram till kvittering till 3-3 på frislag i matchens sista anfall.

Kareby vann slantsinglingen och valde att spela första halvlek i medvind. Det blåste 6-7 m/s med upp till 13 m/s i byarna så medvind är en klar fördel. Trots medvinden hade Kareby svårt att komma in på VSK’s mål som kämpade hårt i motvinden, och lyckades inte göra mål förrän i 44:e minuten. Målgörare, Ida Friman.

Halvtidsresultat: 1-0

Trots medvinden i andra halvlek så fick VSK inte igång sitt vanliga spel utan det knöt sig något och man fortsatte spela ungefär som i första men nu var det ju medvind. Efter bara tre minuter fick VSK en straff som man dock missade och Kareby kunde istället utöka till 2-0 och 3-0 genom Camilla Johansson och Matilda Svenler. Alla målen gjorda av VM-spelare så här långt.

 

Mathilda Eklund

Direkt efter 3-0 tog VSK timeout men fick ändå inte igång spelet och det dröjde alltså ända till matchminut 75 innan VSK gjorde första målet. Det var Linda Lohiniva som åkte upp längs högerkanten och ända nere vid kortlinjen svängde in mot mål, tog sig fram till målet och lämnade där över bollen till Mathilda Eklund som kunde slå in den i öppen kasse.

 

Linda Lohiniva

 

Efter målet började VSK pressa samtidigt som Karebys spelare började bli trötta och griniga. Under fyra minuter fick Kareby tre spelare utvisade då de helt enkelt inte hängde med när VSK pressade på. 3-2 fick Linda göra själv på en hörnvariant. 3-3 kom på frislag i matchens sista minut. Anna Fosselius såg en lucka i Karebys försvarsmur och passade till Malin Kuul som drog in bollen i mål.

Malin Kuul

 

Stor besvikelse direkt efter matchen att det bara blev en poäng. Spelarna ville väldigt gärna passera Kareby i tabellen men som matchen utvecklade sig så ska man ändå vara nöjda med att fått med sig en poäng.

Slutresultat: 3-3

Utvisningar – 10 min
VSK Bandy: –
Kareby IF: Stina Ysing 2×20, Hanna Dahlström, Sabina Unger

Hörnor
VSK Bandy: 5
Skutskärs IF: 11

Frislag
VSK Bandy: 14
Skutskärs IF: 14

 

Nästa hemmamatch:
Lördag 17/2, 13.00 mot Söråkers IF

 

/Roger Eriksson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer