Full pott för VSK borta mot Bollnäs

VSK tog två viktiga poäng i bortamatchen mot Bollnäs. VSK gick segrande ur striden med 6-3, med sex olika målskyttar.

Första kvarten av matchen blev ett litet ställningskrig med mycket spel på mitten. I den 18:e minuten tog VSK ledningen efter att Johan Esplund slagit ett perfekt lyft till Janne Rintala som plockade ned och sköt in 0-1 för VSK. Kvitteringen kom på frislag i den 30:e minuten, målskytt Ville Aaltonen men det såg ut som att bollen styrdes på väg mot målet. I den 38:e minuten fick Magnus Joneby nog och tog bollen från sin liberoposition, passerade nästan hela Bollnäs lag och sköt, Prytz i Bollnäs mål räddade men på returen dök Mikael Olsson upp och gav VSK åter ledningen. Minuten innan halvtidsvilan kvitterade Bollnäs när Juho Liukkonen sköt ett långskott som letade sig förbi Bergwall.
Halvtidsresultat: 2-2

Sju minuter in i andra halvlek gav Pekka Rintala VSK ledningen åter, med sitt första mål för säsongen. Åtta minuter senare kvitterade Bollnäs, Eric Lönngren med ett stenhårt skott på hörna. I den 73:e minuten kunde VSK äntligen få in en hörna, Patrik Sjöström målskytt. Efter Patriks mål tog VSK timeout. I den 77:e minuten sköt Jonas Nilsson, Prytz lämnade retur som Ted Bergström snappade upp och satte 3-5. I den 85:e minuten trampade Oscar Gröhn runt på kanten och ur snäv vinkel kunde Gröhn göra 3-6.
Slutresultat: 3-6