Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Det är det sista man vill ska hända” – Jesper Hermansson


Det är dags för säsongens första derby mellan VSK Bandy och TB Västerås. Den senaste tiden har TB ändrat inställning till matcherna vilket man sett i de senaste matcherna. – Så jävla piss att förlora med tvåsiffrigt, säger Jesper Hermansson.

Inledningen för TB har varit tung. Man ligger inför fredagens derby på fjortonde och sista plats i Elitserien.

I veckan har TB roterat om i ledarstaben. Nu är det Olle Wiberg som har huvudansvaret tillsammans med assisterande Hans Hedin. Förre huvudtränaren Oskar Robertson har tagit ett steg tillbaka och har numera en roll som spelteknisk rådgivare.

– Jag tror inte att det påverkar så mycket överhuvudtaget, det är inga nya ansikten för oss i laget. Det blir mer Hasse och mindre Ozzy (Oskar Robertson) i omklädningsrummet, säger Hermansson.

Förändrar ni ert spelsätt i och med ledarrotationen?

– Vi började bygga spelet för 2,5 år sedan när Ozzy tog över. Då satte vi ett spel som vi har utvecklat under tiden. Vi litar på vårt spel och vet att det håller, så spelmässigt blir det inga större skillnader. Men vi har inte riktigt de förutsättningarna att slåss om positioner på samma sätt som tidigare år.

Den tunga starten lyser igenom statistiken. Tillberga ligger i botten på gjorda mål och hörnmål men framförallt har man släppt in överlägset flest mål i Elitserien. Efter tio matcher har laget släppt in 77 mål, IK Sirius och IFK Motala är närmast och de har släppt in 54 mål vardera.

– Vi har varit dåliga i båda straffområdena, det beror lite på att vi fått kasta runt runt spelare på olika positioner och vi som spelat har spelat väldigt mycket. Vi har inte fått ihop det helt enkelt.

Men det finns ett ljus i tunneln. Laget och spelarna har rannsakat sig själva och de två senaste matcherna har man tagit kliv framåt.

– Till slut kommer man till ett läge där det inte finns något annat, man kan inte lägga sig ned och dö. Någon gång kommer man till att det är så jävla piss att förlora med tvåsiffrigt, vi har insett det och nu är alla beredda att göra det lilla extra för att hålla det tätt, säger Hermansson och fortsätter.

– Sista halvleken mot Vetlanda och matchen mot Tellus kändes riktigt bra, förhoppningsvis har vi hittat något. Det är inga dussinlag vi mött heller. Vi har haft det jävligt kämpigt, men de senaste 1,5 veckorna har det känts positivt.

Nu väntar säsongens första derby vilket också är en av säsongens roligaste matcher enligt Hermansson.

– Det är kul med derby! Det brukar bli ganska roliga matcher och smälla en del, som det ska göra i derbyn. Samtidigt vet alla förutsättningarna på förhand. Men vi kommer spela vårt spel och det funkade bra i en match mot VSK förra året. Vi vet att vi kan, vi har det i oss, det gäller att alla presterar 110%.


Jesper Hermansson (Tidigare i VSK) hälsar på nuvarande lagkamraten Jimmy Jansson (Då i Gais). Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

Som Hermansson är inne på lyckades TB vinna över VSK i den första derbymatchen förra säsongen, då vann det svartklädda laget med 3-2.

– Vi följde vår matchplan fullt ut, alla gjorde det som krävdes plus lite till. Det måste vi göra, det är vår enda chans. Det var en häftig upplevelse att vara med om och för klubben är det det största som hänt. Lite tudelat är det ändå, hade jag förlorat mot Tillberga i VSK så hade man kanske inte lagt av men man hade varit jävligt less, det är det sista man vill ska hända, säger Jesper Hermansson med glimten i ögat.

Tillbergas chans ligger i att man gör på samma sätt som förra året, att man spelar sitt eget spel.

– Det visade vi förra året, vi vill ändå spela efter isen och inte bara stå i eget straffområde och skicka iväg bollen så fort vi får den. Vi har ett bra grundspel där alla vet vad de ska göra, vi har ingen att lämna över bollen till utan vi är beroende av att alla spelare gör sitt.

Ser han till VSK som är det först och främst tyngden och farten som Jesper nämner.

– VSK är extremt tunga att möta. Det går fort, det är kraftfullt och det känns som att de trötar ut sina motståndare, det är ett ständigt tryck. Det är jobbigt att möta dem, det blir att åka mycket skridskor.

Slutligen, hur kul är det med derby imorgon?

– Vi är inte jättebortskämda med folk på matcherna, så jag hoppas att det kommer mycket folk. Den här matchen och annandagen är de roligaste på året. Det blir kul att möta VSK, jag känner ändå 95% av laget. Det blir speciellt men också kul, avslutar Hermansson.

 

VSK Bandy – TB Västerås
Fredag 1/12 19.00
ABB Arena Syd
Klicka här för att köpa biljett >>>

Se matchen på bandyplay.se – klicka här

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer