Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Det är så ett derby ska vara” – Michael Carlsson


VSK är laddade inför årets första derby. – Man ser fram emot de här matcherna varje säsong, säger Michael Carlsson inför matchen.

VSK studsade tillbaka i onsdags efter två raka förluster när man vann med 3-2 över Villa Lidköping. Nu väntar nästa stormatch, derby mot Tillberga.

– Alla inblandade känner varandra bra och det brukar alltid bli känslor. Det kommer det säkert bli imorgon med, hett och tufft, det är så ett derby ska vara. Vi ser fram emot matchen imorgon.

Tillberga däremot har haft en tuff inledning på säsongen, bland annat storförluster mot Hammarby IF och Sandvikens AIK. De två senaste matcherna har man fokuserat mer på defensiven.

– De har försökt tajta till sin defensiv nu, det tror jag att de kommer prioritera imorgon också. I övrigt har de haft det tufft inledningsvis men man har också mött tufft motstånd. Det kan nästan bara gå bättre framöver för dem.

Flera av spelarna i TB har ett förflutet i VSK vilket kan vara en bidragande anledning till att det blir ännu hetare känslor.

– Klart att det är så. Dels vill man visa att man är ett bra lag och att man är bäst i stan, det är ju det det går ut på. Den som vinner de här derbymatcherna är det epitetet.

I hemmamatchen mot IK Tellus fick Anders Bruun känningar i en ljumske. Han stod över bortamatchen mot IFK Vänersborg men spelade igen borta mot Hammarby IF. Där blev det ett bakslag och han missade matchen mot Villa Lidköping och missar nu även derbyt.

– Det är tråkigt att Anders är skadad, men vi försöker fokusera på de som är friska och ge de skadade så bra rehabmöjligheter som möjligt. Rasmus (Sjöström) har gått in och spelat bra hela säsongen när någon har saknats.

Hur kul är det att det vankas derby?

– Man ser fram emot de här matcherna varje säsong, det brukar bli mycket folk och lite hett som jag varit inne på. Det är fredagsmatch, så supportrarna kommer vara på bästa humör också.

VSK Bandy – TB Västerås
Fredag 1/12 19.00
ABB Arena Syd
Klicka här för att köpa biljett >>>

Se matchen på bandyplay.se – klicka här

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer