Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Det gör matchen extra intressant” – Christoffer Edlund


En helt avgörande match om andraplatsen väntar i ABB Arena Syd imorgon när VSK Bandy tar emot Sandvikens AIK i ett klassiskt och hett möte. – En av få matcher som är roliga att spela, säger skytteligaledaren och SAIK-forwarden Christoffer Edlund inför matchen.

Förutsättningarna är enkla. Vid vinst, oavgjort eller förlust med ett mål så säkrar Sandvikens AIK andraplatsen. För VSK krävs seger med två mål för att överta andraplatsen.

– Det är alltid häftiga matcher mot VSK oavsett och imorgon blir det lite extra i och med att det gäller så mycket. Det är viktigt att hamna topp-två i år och det här är en helt avgörande match om den platsen.

Det känns som att det är slutspelskaraktär på matchen?
– Så känns det ju. När det blir såna matcher mot VSK så brukar det bli roliga matcher. Matcherna mot VSK är matcher man ser fram emot varje säsong, oavsett vart och hur vi möts.

Anledningen till att andraplatsen är viktig är att man har hemmaplansfördel i både kvartsfinalserien och semifinalserien, det vill säga att om matchserierna går till fem matcher har man den avgörande matchen på hemmaplan.

– Det är alltid viktigt att hamna topp-två inför ett slutspel och skapa så bra förutsättningar för sig själv som möjligt. I år när serien är så otroligt jämn och vass känns det extra viktigt, och det gör matchen extra intressant.

Som Edlund själv är inne på tidigare så är matcherna mot VSK något han ser fram emot varje säsong. Men varför är matcherna mot VSK så speciella?

– För det första finns det en historik mellan SAIK och VSK. Personligen känner jag att det ofta är roligt att möta VSK, de har sin stil att spela bandy och SAIK har sin stil. Det är två olika stilar men det brukar bli kul att spela och kul att titta på. Det är två lag som är vana att alltid vara i toppen och det är mycket som spelar in där.

Förväntar du dig att matchen imorgon blir liknande tidigare möten där det är tätt och jämnt med bra bandy?
– Jag hoppas det. Det är en av få matcher som är roliga att spela och jag hoppas att det blir den karaktären på matchen. De förväntningarna har man alltid inför när man ska möta VSK. Det är full gas och det gäller att jobba i defensiven och köra i offensiven.

Hur kul tycker du att det ska bli imorgon?
– Jättekul. Jag är otroligt spänd och laddad inför uppgiften och det är bra att få en match med slutspelskaraktär inför slutspelet, det är bara inspirerande.

E L I T S E R I E N
VSK Bandy Herr – Sandvikens AIK
Tisdag 12/2 19.00
ABB Arena Syd

Biljettlänk >>>
Se matchen på Bandyplay.se, klicka här >>>
Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

 

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren


[fb_like]

Kommentera

kommentarer