Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Det har varit extremt tufft” – Andreas Bergwall


Direkt efter VSK Bandys hemmamatch mot Sandvikens AIK i torsdags fick Andreas Bergwall motta VLT-priset 2017, det var en glad och rörd Bergwall som tog emot pris och blommor. – Det var mycket som kom över mig på en gång, säger Bergwall.

Det har varit en tuff sommar och höst för familjen Bergwall där sonen Oscar genomfört en stor operation.

– Det har varit extremt tufft. Absolut sedan augusti när vi fick tid för Oscar i Göteborg, sedan fick den bli framskjuten, det var tufft för skallen. Under operationsdagarna och efter operationen har det varit en otrolig påfrestning och en ovisshet om hur allt ska gå.

Andreas Bergwall missade Svenska cupen och det var just de dagarna när sonen skulle opereras.

– Dagen då Svenska cupen började opererades Oscar. Som tur är har allt gått fantastiskt bra. Vi har fått mycket bra stöd från laget och hela föreningen.

Hur har tiden efter operationen varit?

– Klart att det är en otrolig lättnad. Även fast allting är klart och att man har lämnat sjukhuset så har man en period efteråt där man inte helt slappnar av, då det fortfarande kan hända någonting med vätska i kroppen och allt är inte hopläkt ordentligt.

Det var just det här och andra saker som hänt inom familjen som fick det att brista för Bergwall i Bandypuls-direktsändning.

– Det var mycket som kom över mig på en gång.

VLT-priset är ett pris Bergwall inte har tilldelats tidigare och han känner stolthet såhär några dagar efter att priset delades ut.

– Det är klart att det känns bra och speciellt att få priset. Det är hela Västmanlands idrotter totalt, häftigt och stort.

I nomineringen tryckte man mycket på Sveriges VM-guld i Sandviken tidigare i år, Bergwalls sjunde totalt.

– Det var en bra VM-turnering och vi hade väldigt kul ihop som lag, sen hade vi ett riktigt bra lag också. Personligen tycker jag att det gick bra förra året, sen att man inte kan bidra tillräckligt mycket till att vi vinner matcher här gör det lite annorlunda.

De senaste fyra åren har tre av fyra VLT-priser har gått till VSK Bandy-spelare. Vad säger det dig?

– Det säger mig att hela föreningen jobbar på ett fantastiskt bra sätt och att vi låter varandra vara bra. Först och främst handlar det om att vi gör något väldigt bra som syns utåt, inte bara inom bandyn utan även i stort. VSK jobbar på ett otroligt bra sätt.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer