Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Folkessons axel ur led – siktar mot World cup


I finalen i Svenska cupen var olyckan framme för Simon Folkesson när han på offensiv planhalva åkte ihop med Sandvikens Daniel Berlin och föll till isen. – Det var ren ångest fram till jag fick tillbaka röntgenbilderna, säger Simon Folkesson.

För ett år sedan, under Svenska cupen 2016, åkte Simon Folkesson på en hjärnskakning i den andra gruppspelsmatchen mot IFK Vänersborg. I år var olyckan framme igen i samma arena, men Simon ser det som tur i oturen eftersom första känslan var något värre.

– Jag har brutit vänstra nyckelbenet förut och jag tänkte direkt att det var nyckelbenet igen. Det var ren ångest fram till jag fick tillbaka röntgenbilderna som sa at axeln var ur led, då var det faktiskt ren lycka.

Det var i finalens 35:e minut som olyckan var framme när Simon klev in på offensiv planhalva och åkte ihop med Daniel Berlin och föll till isen.

– Jag blev lite läst av Berlin, flyttade bollen till höger och var redan då i obalans. Jag får en tackling, absolut ingen ful, och ramlar över min högra axel och kände direkt att det var något fel.

Folkesson blev liggandes på isen och en sjuksköterska och VSK Bandys massör Janne Norbäck tog sig in på isen, efter en stund kom även en bår som Folkesson fick lämna planen på. Sedan var det iväg till sjukhuset i Lidköping.

Sparris (Jonas Johansson, Villa Lidköpings klubbchef) körde mig till sjukhuset och där fick jag bra hjälp och allt gick fort. Jag röntgades och fick vänta på rummet tills de kom och berättade att det var axeln som var ur led. De ville söva ned mig för att dra tillbaka axeln men då hade jag behövt vara kvar till dagen efter, så de drog tillbaks den direkt.

Folkessons farmor och farfar stannade kvar i Lidköping och skjutsade sedan hem Simon till Västerås. Nu har det gått några dagar sedan smällen och Folkesson känner sig på bättringsvägen.

– Det börjar kännas mycket bättre i axeln. Jag har mitella på mig nu och ska ha det ett tag, det gäller att sköta det här rätt så att axeln stabiliseras upp och blir stark igen.

Om en vecka drar World cup igång i Sandviken och Simon hoppas kunna vara tillbaka då, även om han vet att det är osäkert.

– Jag siktar på att vara tillbaka till World cup, men det kan nog bli svårt. Vi får se hur axeln svarar. Tanken är att jag ska kunna åka skridskor för fullt nästa vecka, sen får vi se om jag kan vara med i övningar.

Här nedanför ser ni när skadan skedde:

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer