Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Förlust mot Sandvikens AIK


VSK förlorade träningsmatchen borta mot Sandvikens AIK med 5-2. – Vi måste ta ett par kliv till för att vara där vi vill vara, säger Michael Carlsson efter matchen.

Jenisej vann mot VSK i måndags och Sandviken tog vann med siffrorna 5-2 på onsdagskvällen, men det är ett steg framåt från i måndags.

– Vi hade lite mer tajming och lite bättre spel idag, samtidigt som det inte kuggar i fullt ut. Det saknas en del och det är vi medvetna om.

Sandviken tog ledningen i den åttonde minuten när Daniel Mossberg slår in en retur.

I den 33:e minuten spelade Simon Jansson ut till Martin Landström som placerade in bollen i mål, Martins första i VSK-tröjan. Med två minuter kvar till halvtidsvilan drämde Anders Bruun in en högerhörna och gav VSK ledningen.

Den ledningen varade inte länge då Daniel Berlin kvitterade till 2-2 bara minuten senare, vilket också blev halvtidsresultatet.

– Vi ville fortsätta hålla upp vårt spel som vi bestämt innan, komma lite mer tillsammans offensivt och vara mer noggranna i uppspelsfasen och försvarsspelet.

Tidigt i den andra halvleken återtog Sandviken ledningen när Christoffer Edlund spelade ut till Daniel Mossberg som rundade Patrik Sjöström och sprätte in bollen bakom Andreas Bergwall. Mossberg satte även 4-2 och 5-2.

– Vi gör det helt okej i 60 minuter och det blir en rättvis Sandvikenseger. Vi är inne i en tuff träningsperiod och har lite att jobba med. Vi måste ta ett par kliv till för att vara där vi vill vara.

Nu väntar landslagsuppehåll under helgen och ledighet från gemensamma träningar i en vecka framöver.

– Vi har tränat hårt tills nu och det är viktigt med vila, att vila upp kropp och knopp. Det finns inte många tillfällen att ha ledigt, efter det här så går det i princip i ett fram tills mars.

Carlsson är förbundskapten för det svenska P21-landslaget som har läger i helgen, och VM väntar i december.

– Läger nu i helgen och nästa gång vi samlas så är det VM vilket är vårt stora mål att sikta på. Det är en drivkraft att utveckla unga spelare för att de ska ta nästa kliv i karriären. Vi är ett härligt gäng, både spelare och ledare.

 

Sandvikens AIK – VSK Bandy 5-2 (2-2)
1-0 (8) – Daniel Mossberg (Christoffer Edlund)
1-1 (33) – Martin Landström (Simon Jansson)
1-2 (43) – Anders Bruun (Jacob Bucht) Hörna
2-2 (44) – Daniel Berlin (Christoffer Edlund)
——————————————–
3-2 (52) – Daniel Mossberg (Christoffer Edlund)
TIMEOUT (69) – Sandvikens AIK
4-2 (73) – Daniel Mossberg
5-2 (91) – Daniel Mossberg (Daniel Berlin)

Utvisningar – 10 min
Sandvikens AIK: Linus Pettersson, Hannes Edlund, Daniel Berlin
VSK Bandy: Stefan Edberg. Mikael Olsson

Hörnor
Sandvikens AIK: 3
VSK Bandy: 7

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer