Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Grönvitt nollade Frillesås och tog hem två poäng


VSK åkte ned till Sjöaremossen med ett mål, att ta två poäng. Så blev det också, i en målfattig men chansrik match. – Bollen studsar och smiter iväg, säger Oscar Gröhn om de missade målchanserna.

Grönvitt tog ledningen i den 21:a minuten genom Ted Bergström som sköt in en boll i straffområdet som styrdes på en Frillesås-spelare och in i mål.

– Vi var väl sådär i första halvlek, lite dåligt tålamod. Vi gick lite för fort fram och för många felbeslut framåt. Bakåt var det stabilt hela matchen. I halvtid pratade vi om att vi skulle spotta upp oss och göra mer av de grejerna som vi bestämt på förhand och det gör vi.

Simon Jansson utökade till 2-0 på en hörnretur och Oscar Gröhn avslutar ett fint anfall fram till 3-0.

– Martin (Landström) får bollen på deras planhalva, vänder ut till ”Hompa” (Tobias Holmberg) och han sätter över den till mig. Jag kommer med bra fart och tänker först skjuta men är i stort sett fri, kliver in framför och lägger in bollen.

Lite ovan målskytt ändå?
– Det brukar bli något mål, med hyfsat ojämna mellanrum. Jag bryr mig inte så mycket om det egentligen, det är viktigare att de där fram som ska producera gör målen. Om nån av oss där bak råkar dansa in någon boll så är det positivt det med.

”Bara” tre mål framåt, men det fanns lägen matchen igenom.

– Det är utomhus och bollen studsar och smiter iväg, det var lite mer slumpartat att vi inte fick in fler bollar. Vi har många hörnor som är nära, för det mesta brukar nån gå igenom men idag gjorde de inte det. Sen gör han (Jacob Hugoh) några riktigt bra räddningar också.

På förhand pratar många om att Sjöaremossen är en unik matchupplevelse, och Gröhn håller med när han sitter i bussen på väg hem mot Västerås.

– Det var en härlig arena, jag har aldrig varit där tidigare. Ett trevligt ställe, vi hade lite problem att hitta dit och kom lite sent. Men det var kanonförhållanden idag och en härlig inramning.

Frillesås BK – VSK Bandy 0-3 (0-1)
21’ 0-1 – Ted Bergström (Simon Jansson)
—————————————————————
52’ 0-2 – Simon Jansson (Hörna)
60’ 0-3 – Oscar Gröhn (Tobias Holmberg)

Utvisningar – 10 min
Frillesås BK: –
VSK Bandy: Robin Andersson

Hörnor
Frillesås BK: 5
VSK Bandy: 14

Frislag
Frillesås BK: 15
VSK Bandy: 10

VSK Bandys laguppställning mot Frillesås BK
Henrik Kjellsson
Simon Folkesson
Rasmus Sjöström
Stefan Edberg
Måns Engström
Jesper Hermansson
Tobias Holmberg
Magnus Joneby (K)
Simon Jansson
Robin Andersson
Martin Landström

Bänken
Filip Mörkdal (mv)
Oscar Gröhn
Niklas Gifting
Mikael Olsson
Ted Bergström

Publik
705

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer