Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Hårdare i närkamper och mer beslutsamma” – Carlsson inför IK Tellus


Träningsmatch hemma mot IK Tellus väntar för herrlaget innan några dagars vila. I matchen kommer även två nya regler att testas. – Det är lätt att snacka innan om de är bra eller dåliga, vi kommer testa och utvärdera efter, säger Michael Carlsson om reglerna.

VSK Bandy har spelat tre träningsmatcher, mot Hammarby IF, Falu BS och Sandvikens AIK och vunnit alla tre. Till morgondagens match vill Carlsson se bättre tryck.

– Jag vill se fullt blås från vår sida och att vi tar ett kliv i allting, både defensivt och offensivt. Bra fart på bollen och mycket delaktighet.

Om två veckor är det dags för Svenska cupen i Lidköping och säsongens första tävlingsmatcher.

– Det börjar brännas till, vi har varit bra i de tre tidigare matcherna men jag vill se lite mer ”edge” i allting. Att vi är hårdare i närkamper och mer beslutsamma.

För motståndet står Stockholmslaget IK Tellus, med före detta VSK:arna Jesper Norrman (skadad) och Aksel Örn Ekblom i laget.

– De kör på utifrån sina förutsättningar och tar kliv varje år. Det brukar vara roligt att spela mot dem.

Det är två nya regler som kommer att testas under hösten med start i morgondagens träningsmatch, hur ser du på de reglerna som ska testas?
– Vi kommer testa och utvärdera efter det, det är lätt att snacka innan om de är bra eller dåliga. VI kommer nog att testa reglerna och vi har diskuterat det under veckans gång.

Fakta om regeltesterna:
1. Ingen offside på målvaktsutkast.
2. Då anfallande laget spelat bollen över förlängda mållinjen är det tillåtet för anfallande spelare att befinna sig i straffområdet. Anfallande spelare får dock inte fysiskt hindra målvakten att sätta bollen i spel.

Syftet med regeltesterna:
1. Man vill få större ytor på mittplan, man tror sig få ett spännande moment med en mer delaktig målvakt med långa spännande utkast.
2. Att anfallaren får inträda tidigare kan göra att man får bort momentet att målvakten lägger ned bollen på isen. Ett, som man tycker, uppstoppande och tråkigt moment och hoppas då istället att målvakten med lite uppvaktning eller närvaro av anfallare gör sig av med bollen genom utkast istället.

Tränare och spelare utvärderar tillsammans utifrån sina upplevelser av testerna. Syftet är att göra bandyn attraktivare och mer spännande.

TRÄNINGSMATCH
VSK Bandy – IK Tellus
Lördag 15/9 12.20
ABB Arena Syd

Följ matchen på Elitrapport.se >>>

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer