Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Härligt att få spela match igen” – Herrlagets andra träningsmatch väntar


Elitserienykomlingen Falu BS står för motståndet i säsongens andra träningsmatch som spelas imorgon, lördag, i ABB Arena Syd. VSK fortsätter jobba vidare på det man påbörjade mot Hammarby IF. – Det är en spännande period vi är inne i just nu, säger assisterande tränaren Johan Ganebro.

Falu BS slutade tvåa i Bandyallsvenskan och tog sig upp till Elitserien via kval. Nu är det dags för Elitserienykomlingens första träningsmatch, och VSK:s andra.

– Vi har en jättebra vecka bakom oss och känner oss i fas med allting vi gör. Det ska bli härligt att få spela match igen, säger Johan Ganebro.

I träningsmatchen mot Hammarby IF ställde VSK upp med en ny formation mot de senaste säsongerna, en formation man fortsätter bygga på mot Falu BS.

– Vi håller på att rita upp lite nytt där det innebär en lite ny formation och andra saker i spelet. Vi har nya spelare in, nya kvaliteter och egenskaper. Det är en spännande period vi är inne i just nu.

Vad säger dom om motståndet Falu BS?
– Det är längesedan man spelade mot Falu BS, det är en klassisk förening och det känns härligt och inspirerande att de är tillbaka i bandyns finrum. Vi vet att det är ett välorganiserat och väldisciplinerat lag, så va de förra säsongen och man kommer nog fortsätta jobba med det. De har en tränare som är duktig på att organisera sina lag.

Tre spelare missar matchen. Ted Bergström, Niklas Gifting och Tobias Holmberg.

– Ted behöver en period till på sig innan han är tillgänglig för spel, idag tränade han för fullt första gången efter skadan. Gifting kommer att spela med TB Västerås mot IK Tellus istället och Holmberg vilas helt.

Träningsmatch
VSK Bandy – Falu BS
Lördag 1/9 12.40
ABB Arena Syd

FRI ENTRÈ

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren


[fb_like]

Kommentera

kommentarer