Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”I sina bästa stunder är de svårslagna” – Carlsson inför IFK Vänersborg på bortaplan


Nytt år och dags för nya matcher. Årets första match blir bortamatchen mot IFK Vänersborg. – Vi kommer till många situationer framför mål, Michael Carlsson om varför VSK skapar flest hörnor i serien.

Över nyår har herrlaget varit lediga några dagar men har nu laddat upp inför fredagens bortamatch mot IFK Vänersborg.

– Vi har en tuff period här framöver med fyra matcher på åtta dagar. Det är tätt på given och vi har försökt förbereda oss så bra som möjligt så att vi ska klara av perioden här framöver bra.

IFK Vänersborg ligger på sjundeplats i Elitserien och innehar alltså en åttondelsfinalplats i nuläget, upp till Hammarby IF på kvartsfinalplats har man tre poäng.

– De har tagit ett kliv som lag i år. I sina bästa stunder är de svårslagna, men de har haft sina dippar. Vänersborg borta är alltid en tuff match, vi vet att vi måste upp på en hög nivå och vi har tryckt på vissa saker i vårt spel inför imorgon.

IFK Vänersborg har några bra genombrottsspelare, jag gissar att det är något att se upp med?
– Naturligtvis. De blandar farten och drar ibland ner på farten, sen kommer nån i högre fart. Det gäller för oss att hela tiden ha koll och bra snack i laget och titta vart vi har motståndarna hela tiden. Sen har de också bra skytte, det är lite att hålla koll på imorgon men det har Vänersborg också.

VSK skapar flest hörnor i serien (173 hörnor) och har också gjort flest hörnmål (21 hörnmål) tillsammans med Villa Lidköping, Hammarby IF och Edsbyns IF. Anledningen till att VSK skapar flest hörnor?

– Vi har ett variationsrikt spel där vi ofta kommer med mycket folk i anfall och vi är ganska tunga att stå emot. Vi kommer till många situationer framför mål och det är nog därför vi toppar den tabellen.

E L I T S E R I E N
IFK Vänersborg – VSK Bandy Herr
Fredag 4/1 19.00
Arena Vänersborg

Se matchen på Bandyplay.se, klicka här >>>
Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer