Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Jacob Bucht lånas ut till TB Västerås i två matcher


Jacob Bucht har haft en skadedrabbad första del på säsongen och har ännu inte klivit in i matchspel. Under pågående landslagsuppehåll lånas Bucht ut till TB Västerås i två matcher för att komma i matchform. – Skönt att få köra på riktigt, säger Jacob Bucht i bussen på väg mot Ljusdal.

Ikväll möter TB Västerås Hälsingelaget Ljusdals BK på bortais, med i truppen finns VSK:aren Jacob Bucht som är tillbaka efter flera veckors frånvaro på grund av skada.

– Det är det här man har tränat efter och de är skönt att få köra på riktigt.

Under inledningen på säsongen har flera VSK:are representerat TB Västerås. Däribland Joel Engström, Niklas Gifting och Linus Björklund.

– Det är klart att det är jättebra att den här möjligheten finns, speciellt för såna här situationer är det bra.

Den andra matchen Jacob spelar i TB Västerås är mot Peace & Love City i ABB Arena Syd på lördag.

VSK Bandys sportchef Ted Andersson om utlåningen:
– Till att börja med är det en jättebra möjlighet för oss att spela igång spelare som har varit borta en längre tid. Träningar i all ära men man behöver få spela matcher och få upp matchtempot.

Truppen i VSK är stor och det är ett par spelare som behöver stå över varje match, hur jobbar ni i laget kring det?
– Det är elitverksamhet vi håller på med och det är en konkurrenssituation. Någonstans handlar det om att gilla konkurrens och se till att bli bättre av konkurrens. Antingen väljer man att inte anta utmaningen eller så antar man utmaningen.

Vad hoppas ni att få ut av utlåningen?
– Vi hoppas att Jacob får möjlighet att komma igång, rent krasst. Jacob är en bra spelare som vi vill ha tillbaka i matchform så snart som möjligt.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer