Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Känns surt att vi inte vann” – Patrik Sjöström


Elitserien drog igång denna onsdagskväll och för VSK stod en bortaresa och match mot Bollnäs GIF på schemat. I en målsnål, och kall, match delade tillslut lagen på poängen. – Vi kanske skulle behövt komma upp någon procent till så hade bollen gått in, säger Patrik Sjöström efter matchen.

I runt 14 minusgrader åkte lagen ut på Sävstaås denna onsdag då det var dags för Elitserien att dra igång efter drygt två veckors uppehåll för VM.

– Det blir lite svårare att spela, man får försöka spela lite enklare när det är kallt. Men det är samma för båda lagen.

Matchen mellan Bollnäs och VSK började trevande där det var tydligt att det var två lag i behov av poäng i en jämn tabell, där VSK jagar topp-4 och Bollnäs jagar en slutspelsplats.

Grönvitt tog ledningen efter drygt 24 minuter när Patrik Sjöström prickade in en straff efter att Simon Folkesson blivit fälld i straffområdet. Det blev även halvtidsresultatet i matchen.

Knappa tio minuter in i den andra halvleken presenterade sig familjen Westh. Nyligen landslagskarriärsavslutande Andreas Westh slog ett lyft in i straffområdet och sonen Oscar Westh tog ned bollen och satte kvitteringen till 1-1.

Finske bronsmedaljören från VM, Ville Aaltonen, gav hemmalaget ledningen med kvarten kvar när han sköt in en högerhörna. Med sex minuter kvar kom kvitteringen för VSK, återigen var det Patrik Sjöström och en fast situation som skapade målet när Sjöström drog in en högerhörna i nättaket.

– Det känns surt att vi inte vann men det var skönt att först sätta straffen och sedan få en bra träff på hörnan. I spelet är jag helt okej, de är inte så mycket på min kant idag.

I matchens absoluta slutskede hade VSK en hörna där skottet gick i ribban och returen så småningom kunde rensas. Därmed delar lagen på poängen.

– Jag tycker att vi var värda en poäng till, men Bollnäs spelar smart. De går inte iväg med så mycket folk, spelare på mycket lyft, tar hem det och gör det tajt för oss. Men vi har lägen för att vinna, två hörnor tar i hjälmen på spelare och målvakt. En poäng i alla fall.

Bollnäs GIF – VSK Bandy 2-2 (0-1)
0-1 (25) – Patrik Sjöström (Straff)
————————————————
1-1 (54) – Oscar Westh (Andreas Westh)
2-1 (75) – Ville Aaltonen (Marcus Ståhl) Hörna
2-2 (84) – Patrik Sjöström (Martin Landström) Hörna

Utvisningar – 10 min
Bollnäs GIF: Anders Spinnars
VSK Bandy: –

Hörnor
Bollnäs GIF: 7
VSK Bandy: 9

VSK Bandys lag mot Bollnäs GIF:
Andreas Bergwall
Patrik Sjöström
Stefan Edberg
Anders Bruun
Simon Folkesson
Oscar Gröhn
Magnus Joneby (K)
Jacob Bucht
Mikael Olsson
Martin Landström (J)
Simon Jansson

Bänken:
Filip Mörkdal (mv)
Rasmus Sjöström (J)
Robin Folkesson
Tobias Holmberg
Ted Bergström

Publik:
833

Nästa hemmamatch:
Fredag 9/2 19.00 mot Vetlanda BK

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer