Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Olyckan framme för Ganebro


Det är inte bara för spelare skador sker, under lördagen var olyckan framme för VSK Bandys assisterande tränare Johan Ganebro när han spelade padel med laget. – Jag kände direkt att hälsenan gick, säger Ganebro.

I veckan har VSK spelat två träningsmatcher, mot Jenisej och Sandvikens AIK, och efter en hård träningsperiod väntar en veckas uppehåll från de gemensamma träningarna.

Det var också landslagsläger i Vetlanda den här helgen och spelarna som var kvar på hemmaplan skulle köra gemensam träning och man ville testa på något nytt.

– Vi ville göra något nytt och något annorlunda som ger oss energi och då bestämde vi oss att spela padel på Västerås Padelcenter. Något vi såg fram emot att göra.

I padel spelar man dubbel och när det under fredagen skulle lottas vilka som skulle spela med varandra stod sju spelare på listan och därför hoppade Johan Ganebro in för att fylla den sista platsen.

– Vi lottade paren och jag hamnade med Hompa (Tobias Holmberg) och vi byggde upp det som en turnering.

Johan Ganebro

Väl på lördagsförmiddagen började det tungt för duon Holmberg/Ganebro, det blev förlust i första matchen mot Bergström/Olsson, men det skulle bli ännu tyngre för Ganebro. När det sedan var dags för nästa match och man skulle ställas mot Bergwall/Gröhn, var olyckan framme.

– Det var flera bra bollar och bra spel från båda sidor. Sen var det en situation där jag backade lite grann i banan, bollen blev kort och jag tog ett snabbt steg framåt för att nå bollen. I det steget så släppte allt.

Ganebro föll ned på mage på planen och Bergwall var först på plats och alla förstod vad som hade hänt.

– Det är ingenting jag har varit med om tidigare, men precis när det hände så kände jag direkt att hälsenan gick, det går inte att missuppfatta den känslan. Det var en extrem hög smärta just i fotleden och Bergwall som var först dit tog tag i foten och höll i den.

 

Bild tagen av Ganebro på sjukhuset

 

Med konstant smärta ringdes ambulans in och efter en stund kunde Ganebro påbörja färden mot sjukhuset, som inte ligger långt därifrån.

– Alla grabbar var med och stöttade men jag tror tyvärr att det inte blev så mycket spelande efter det.

Ett dygn har gått sedan olyckan och Ganebro ligger hemma i soffan med benet i högläge.

– Det blir en omställning, man är van vid att vara aktiv och kunna röra på sig, nu får man sitta här och göra ingenting. Jag ska tillbaka till sjukhuset i veckan och träffa sjukgymnaster och fysioterapeuter där vi ska sätta upp en plan på hur jag ska komma tillbaka.

Under lördagseftermiddagen la Ganebro ut en bild och text till A-laget där han tackade för hjälpen och berättade att det nu väntar kryckor och rehabilitering.

– Det är en ganska lång läkprocess då man inte genomgår någon operation, man låter hälsenan läka ihop av sig självt. I dagsläget är prognosen 8-9 veckor innan jag kan vara tillbaka och hjälpa till fullt ut, men det finns alltid andra saker att göra. Målet för mig, som för alla spelare som varit skadade, är att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Tur i oturen är att det nu väntar en veckas ledighet för herrlaget efter en hård träningsperiod, vilket gör Ganebro kan vila från bandyn ordentligt i en vecka.

– Jag är 46 år och försöker spela i samma tempo som ett gäng vältränade elitbandyspelare, man kanske inte får skylla sig själv så men jag fick slita lite hårdare än de andra killarna.

 

Vi önskar alla ett snabbt tillfrisknande för Ganebro!

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer