Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Robin Folkesson klar för Sportklubben!


Efter tre år i Vetlanda väljer Robin Folkesson att ta nästa kliv och flyttar till Västerås och VSK. – VSK är en klubb som tilltalar mig, säger Robin.

Efter säsongen 2013/2014 valde Robin att lämna hemstaden Örebro för att flytta till Vetlanda. Efter tre säsonger i Småland tar han nu sitt pick och pack och flyttar till Västerås för att representera VSK de kommande säsongerna.

VSK är en storklubb som jag alltid har gillat och det är en klubb som tilltalar mig. Jag var i ett läge där jag kände att jag behövde nya utmaningar och en ny miljö. Jag vill ta nästa kliv i min karriär som bandyspelare.

Att som spelar komma till VSK och Mesta Mästarna gör att det ställs höga från klubben, supportrar och laget självt.

– Det är något jag ser fram emot. Jag ser det bara som positivt att varje träning blir match och att det varje dag gäller att ge 100%. Alla är här för att vinna och vi jobbar mot samma mål, som idrottsman vill man vinna.

I VSK spelar redan den tre år äldre brodern Simon Folkesson och nu får bröderna en ny chans att spela tillsammans, i Grönvitt.

– Det ska bli kul. Vi har en nära relation även om vi kan ryka ihop rejält ibland. Vi hann inte spela så mycket tillsammans i Örebro så det ska bli kul att spela med varandra på riktigt.

Robin har huserat på halven och mittfältet i Vetlanda och även om det inte än är bestämt vart han ska spela i VSK så har han en favoritposition.

– Jag spelar där jag blir tillsagd att spela. Men när du ändå frågar mig vart jag helst vill spela så är det på centralt mittfält. Men jag kommer spela där laget behöver mig som mest.

Simon spelar med nummer 43 i VSK och Robin spelade med samma nummer i Vetlanda, vilket är en hyllning till deras farfar.

– Han har alltid ställt upp och gjort allt för att vi ska bli så bra som möjligt i bandy. När jag skrev på för Vetlanda och Simon för VSK så kände vi att det var dags att göra något, så det är en hyllning till honom. Tävlingen om numret i VSK är redan avgjord till min brors fördel, jag får tänka om.

Klubbchef Michael Campese om värvningen av Robin Folkesson:
– Vi har haft koll på Robin länge men det trappades upp under det senaste året. Vi bestämde för några år sedan hur vi vill bygga laget och vi vill att det ska påminna om tysk fotboll med full fart framåt och bakåt samt spetsa det med finess. Vi tycker att Robin passar bra in där.
Vi tar ofta reda på vad det är för typ av personer på sidan av isen. Liksom Robin så har vi också pratat med Simon men även i andra kanaler för att få en bild av Robin.

– Vi har också en god historia av brödrapar, det är inget som skrämmer oss utan snarare tvärtom. Senast var det Janne och Pekka Rintala och längre bak Ola och Hasse Johansson samt bröderna Nilsson.

Varför lägger VSK en stor vikt kring personen?
– Framförallt är det viktigt för oss att man vill spela i VSK och att man förstår att man spelar för klubbmärket. Det gäller alla från kanslipersonal till spelarna på isen. Men också att man som spelare vill underkasta sig träning, för VSK ska inte falla på träningsdosen och skylla på det efter en säsong. Till det gäller det att ha ödmjukhet och förståelse, det kan ta tid.

Fakta
Namn
: Robin Folkesson
Född: 29 april 1994
Längd: 1,94
Position: Halv/mittfält
Moderklubb: Örebro SK
Tidigare klubbar: Vetlanda BK
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårsavtal med VSK Bandy

 

IMG_2917
Här ser vi Robin i gult när VSK mötte Vetlanda under Svenska cupen i Lidköping under försäsongen i höstas

Dan Kiwii Persson

VSK_Logga_555


[fb_like]

Kommentera

kommentarer