Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Se till att de fick något att göra” – Simon Jansson


Simon Jansson var tillbaka i laget när det var dags för säsongens fjärde match och den andra på bortaplan. Matchens delikatess stod den comebackande Jansson för när han satte 0-5-målet bakom Henrik Kjellsson. – De stod lite på hälarna, säger Jansson själv om målet.

Det började bra målmässigt för VSK som tog ledningen med 2-0 efter knappa tjugo minuter, men laget var inte på tå och Michael Carlsson tog en timeout.

– Vi inledde matchen lite trevande och det är därför vi tar timeout där vi pratar ihop oss för att få mer energi i offensiven och defensiven. Efter det tar vi över och de har inget förrän i slutet på den andra halvleken där de får lite heta chanser, säger Simon Jansson.

Inget insläppt mål, vad är det som fungerar i defensiven?

– Jag tycker att vi är väldigt täta och lagen har svårt att komma in i mitten på oss och skapa heta chanser. Det är jobbet och energin som är nyckeln till allting, det är inte svårare än så. Det känns som att vi fick en tankeställare innan vi gick in i serien.

Så till matchens delikatess. Med kvarten kvar fick Jansson bollen av Jacob Bucht på mittplan och några sekunder senare hade Simon gjort mål i sin comeback.

– Först och främst tänkte jag att jag ville hota och se till att de fick något att göra. Kände att jag hade bra fart med mig när jag fick bollen och det öppnade upp sig en lucka och den vägen tog jag. De stod lite på hälarna där.

Det blir vilodag imorgon men på torsdag är det dags för match igen och det blir ett klassiskt möte mot Sandvikens AIK på hemmaplan i ABB Arena Syd.

– Återigen riktigt kul med match och en spännande sådan mellan två förhandstippade topplag. Jag hoppas att folk tar sig ner och kollar på bra idrott för det är två lag som spelar anfallsglad bandy, avslutar Simon Jansson.

 Se alla mål i klippet här nedanför. Simon Janssons mål visas 1:13 in i klippet.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer