Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Spännande utmaning” – Sportklubben ställs mot IK Sirius


Säsongen är igång ordentligt för herrlaget och ny avlöper matcherna varann. På onsdagskvällen kommer Uppsalalaget IK Sirius till Västerås, som till stora delar är ett helt nytt lag. – Det vi kan konstatera är att Sirius är ett bra lag, säger assisterande tränaren Johan Ganebro inför matchen.

VSK inledde Elitserien för en vecka sedan med en imponerande vinst hemma mot IFK Vänersborg med 8-3. Det följdes upp med en bra match borta mot Sandvikens AIK i fredags där det till slut blev förlust med 6-4. Nu väntar nästa hemmamatch.

– Det är såklart skönt att allt är igång och att bi börjat hitta någon form av rutiner efter alla träningsmatcher och cuper.

Vad har ni för tankar på motståndet IK Sirius?
– Det kommer bli en utmaning. Sirius är inne på en resa precis som vi, där de bygger nytt med en ny tränare och stora förändringar i truppen jämfört med förra säsongen. Det kommer vare ett nytt Sirius vi möter, det kommer bli spännande.

På försäsongen har IK Sirius imponerat under nye tränaren Esa Määttä där man tagit tunga vinster mot bland andra regerande mästarna Edsbyns IF.

– Det är alltid svårt att jämföra versioner på lag från det ena året till det andra, det vi kan konstatera är att Sirius är ett bra lag. De har gjort bra resultat i träningsmatcher, World cup och inledningen på serien.

På skadelistan för VSK finns fortsatt Robin Folkesson (fotskada) och Jacob Bucht (ryggskada) uppsatta. I övrigt är hela truppen tillgängliga för spel.

VSK Bandy Herr – IK Sirius
Onsdag 31/10 19.00
ABB Arena Syd

Biljettlänk >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Linda Lohiniva


[fb_like]

Kommentera

kommentarer