Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Stärkta av segern sist” – dubbla hemmamatcher den här veckan


Ett tätt spelschema är inlett där VSK den här veckan har två hemmamatcher, mot Broberg/Söderhamn på onsdagskvällen och sedan mot Bollnäs GIF på söndagskvällen. Först ut är de gulsvarta från Söderhamn. – Vi är stärkta av segern sist och det brukar bli bra matcher mellan oss och Broberg, säger Michael Carlsson inför matchen.

På hemmaplan är VSK starka. Säsongen 2017/2018 förlorade man inte en enda match under ordinarie tid, den enda förlusten kom i den andra kvartsfinalen mot Villa Lidköping där man förlorade med 3-4 i förlängningen. Även den här säsongen har VSK inlett bra hemma med två segrar.

– Vi trivs bra hemma. Det är stora ytor på Rocklunda, åtta tusen kvadrat och det är vår hemmaplan. Vi känner oss trygga och starka här.

Nu väntar ett Broberg/Söderhamn som tippas kampa om den sista slutspelsplatsen den här säsongen.

– Det är ett bollskickligt lag med bra lyrspel, bra skytte och ett lag som är allmänt bra. De har en ny tränare i år och verkar ha fått ihop det bra som lag.

VSK kommer från en uddamålsseger på Zinkensdamms IP mot IK Tellus.

– Vi är stärkta av segern sist och det brukar bli bra matcher mellan oss och Broberg med bra fart i tillställningarna. Jag hoppas att vi fortsätter vår utvecklingskurva framåt och uppåt, vi siktar hela tiden på att bli bättre.

Förra säsongen slutade båda mötena mot Broberg/Söderhamn oavgjort, men att det skulle vara någon mardrömsmotståndare slår Carlsson bort.

– Det är det inte, men det är ett bra lag. Samtidigt beror det lite på när man får dem på säsongen. Nu är vi fullt fokuserade på Broberg imorgon och att göra en så bra insats som möjligt och vi går för vinst.

Jacob Bucht och Robin Folkesson missar även onsdagens match.

– Det ser positivt ut på båda håll där. Jag hoppas ha en full trupp inom tio dagar, avslutar Carlsson.

VSK Bandy Herr – Broberg/Söderhamn
Onsdag 7/11 19.00
ABB Arena Syd

Biljettlänk >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer