Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Stor respekt för VSK” – Janne Rintala


Efter två inledande kryss blev det storförlust för IK Sirius mot Sandvikens AIK med 10-0 i helgen, nu väntar nya tag för Janne Rintala och de blåsvarta när VSK kommer till Uppsala. – Kul att störa gamla lagkompisar, säger Rintala inför tisdagens drabbning.

I seriepremiären blev det 5-5 borta mot IK TellusZinkensdamms IP efter ett sent kvitteringsmål från stockholmarna. Det följdes upp med en 3-3-match hemma mot Bollnäs GIF, där Sirius stod för en sen kvittering. I lördags blev Sirius nollade när Sandviken vann med klara 10-0.

– Jag tycker att vi har blandat och gett. Onödigt att tappa matchen i första omgången, sen gör vi en sämre och en bättre halvlek mot Bollnäs. I helgen var det inget vidare. Vi får försöka hitta en jämnhet.

Janne Rintala lämnade VSK för Sirius inför den här säsongen och med sju säsonger i Grönvitt i ryggen kan Janne VSKs spel utan och innan, något han kanske kan dra nytta av i tisdagens fajt.

– Jag kanske har något tips som är lite ”inside information” från när jag var i VSK, men det tänker jag inte avslöja här. Vi måste göra en bra insats och hitta tillbaka till våra bra saker.

Hur rädda är ni för VSKs offensiv?

– Rädda och rädda, det kanske är fel ord. Vi har stor respekt för VSK, det är många skridskostarka och målfarliga spelare. De är duktiga och vi ska försöka hitta nycklar för att stoppa dem.

Efter de tre inledande matcherna toppar Janne Rintala den interna poängligan i Sirius.

– Poäng är något jag vill bidra med, men sett till hur prestationen över lag sett ut så finns det mer att bidra med tycker jag.

Matchen spelas på säsongens finalarena Studenternas IP, vilket blir VSKs första utomhusmatch för säsongen. Men där tror inte Rintala att Sirius har någon större fördel.

– Vi har inte varit ute så mycket heller i år, vi tränar inomhus i Relitahallen. Förutom förra året så brukar VSK ha tufft här.

Det ser ut att bli bra väder med någon plusgrad i Uppsala på tisdagskvällen och Rintala tror att det kan bli en bra match.

– Det kan bli en rolig bandymatch där vi kliver ut med stor revanschlusta från förlusten i helgen. Det är vår hemmaplan och vi ser fram emot matchen. Det ska bli kul att störa gamla lagkompisar.

Dan Kiwii Persson
Foto: Arkiv


[fb_like]

Kommentera

kommentarer