Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Tellus är ett krigarlag” – Jacob Bucht


Efter hemmasegern över IFK Vänersborg åker VSK den korta sträckan till Stockholm för att ställas mot ett krigande IK Tellus. – Gäller att komma upp på deras nivå när det kommer till inställning, säger Jacob Bucht inför matchen.

Det täta matchandet går i vågor och nu har laget varit inne i en lite intensivare period igen. Imorgon väntar alltså IK Tellus på bortaplan.

– Det är klart att det tar lite att spela så tätt med matcher men det är alltid kul också, man är sugen på att spela.

På hemmaplan är Tellus svårslagna. På 10 hemmamatcher den här säsongen har man fem oavgjorda, men ännu ingen vinst. På bortaplan har man skrällt rejält där segern mot Villa Lidköping väger tyngst.

– Det gäller att komma upp på deras nivå när det kommer till inställning och krig, det lever de mycket på, sen har de såklart bra bandyspelare också. Ladda på med fullt fokus in i matchen.

Inställning och krig, samt ett möte med en före detta lagkamrat i Aksel Örn Ekblom.

– Det blir kul att möta Aksel, han är en riktig profil. Tellus är ett krigarlag, ser vi till senaste matchen hemma så är det ett lag som verkligen försöker spela så det kommer nog bli tätt och tufft.

Stockholmshimlen ser ut att hålla nederbörd borta och någon plusgrad väntar, bra förhållanden för en bra bandymatch.

– Det ser som sagt ut att bli schyssta förhållanden, det gäller att försöka spela när det går och så länge det går. Det blir nog en fin kväll på Zinken imorgon.

I hemmamatchen mot IFK Vänersborg startade Bucht på mittfältet tillsammans med lagkapten Magnus Joneby och han summerar säsongen hittills precis som lagets insatser.

– Helt okej, jag har inte alltid varit uppe på den nivå man vill vara. Vi är ett lag som lever på energin från varandra, när laget är dåligt så är vi ofta dåliga allihopa.

VSK går för vinst i en fortsatt väldigt jämn Elitserietabell.

– Alla poäng är viktiga i kampen om topplaceringarna nu, det är bara sex omgångar kvar och superviktiga poäng på spel. Det gäller för alla lag, både botten, toppen och mitten.

IK Tellus – VSK Bandy
Fredag 12/1 19.00
Zinkensdamms IP

Klicka här för att streama matchen >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer