Herr: Tredje raka segern

VSK Bandy vann komfortabelt bortamatchen mot IK Tellus med 2-7 (0-5) där Simon Jansson blev matchens lirare och gjorde tre mål.

VSK började matchen så som man gjorde mot Kalix och tog ledningen tidigt. 0-1 efter nio minuter blev både 0-2 och 0-3 innan kvarten var spelad. VSK tryckte på och i den 38:e minuten dömde domare Mikael Hillerius straff för VSK, en straff där Patrik Sjöström tog revansch på sig själv efter straffmissen senast mot Kalix. I den 42:a minuten slog Tobias Holmberg en läcker genomskärare till Jonas Nilsson som satte halvtidsresultatet 0-5.
Halvtidsresultat: 0-5

Till den andra halvleken var VSK inte lika skärpta och med samma fart. Istället var det Tellus och Jonas Enander som kunde reducera i den 60:e minuten på en hörnretur. Sex minuter senare kom Martin Krigh fram på högerkanten och spelade in bollen till Jonas Granberg som styrde bollen in i mål. VSK tog timeout i den 72:a minuten och tre minuter senare satte Jonas Nilsson 2-6 när han blev frispelad av Simon Jansson. Jansson gjorde sitt tredje och matchens sista mål när han stod för en soloprestation i den 88:e minuten.
Slutresultat: 2-7

0-1 (9) – Simon Jansson (Simon Folkesson)
0-2 (11) – Patrik Sjöström (Simon Folkesson) Hörna
0-3 (15) – Simon Jansson (Tobias Holmberg)
0-4 (38) – Patrik Sjöström (Straff)
0-5 (42) – Jonas Nilsson (Tobias Holmberg)