Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Två bästa säsongerna man gjort i sin karriär” – Johan Esplund


Villa Lidköping kommer från tre matcher med bara en inspelad poäng och bottennappet kom i fredags när man förlorade hemma mot IK Tellus med 2-3.
– Båda är i behov av att vinna, säger Johan Esplund inför onsdagens fajt.

Villa har förlorat sina två senaste hemmamatcher, i fredags mot IK Tellus och lördagen innan mot Vetlanda BK. I veckomatchen fick man med sig en poäng mot Bollnäs GIF på bortaplan. Nu väntar ett stort prov i bortamatchen mot VSK.

– Vi vet ungefär hur VSK spelar och vi vet att allting går i högt tempo. Vi behöver hitta ett spel där vi kan luckra upp VSK. Det kommer att gå snabbt första kvarten och det är viktigt att vi är med där.

Foto: Sören/Fabbe

Esplund pratar mycket om revanschlustan, som han tror finns i båda lagen då även VSK förlorade senast när Hammarby IF vann på Zinkensdamms IP.

– Båda är i behov av att vinna, VSK är nog minst lika revanschsugna som oss. Poängen är viktiga och det brukar bli jämna matcher mellan oss.

Johan Esplund missade inledningen av Elitserien på grund av en knäskada, då gick Villa rent med sex segrar. Sedan Esplund kom tillbaka har laget en oavgjord match och två förluster.

– Det är skönt att vara tillbaka. Jag försöker hitta en roll, vara delaktig och göra bra saker för laget. Det kommer ta några veckor till innan jag är i form.

Förutom formen är det något annat som står i vägen för att Esplund ska kunna köra för fullt på isen. Ett stort knäskydd.

– Jag åker runt med ett stort skydd och är inte van med det, det är nästan så att man haltar fram. Jag blir tröttare fortare än jag blivit förut och det är för att jag får jobba mer för varje skär jag tar.

Det kommer att gå fort imorgon, det tror i alla fall Esplund när han tänker tillbaka på hur matcherna mellan lagen brukar utspela sig och hur VSK vill spela sin bandy.

– VSK är väldigt hotfulla på många positioner och har många individuellt bra spelare med bra fart. Det är det vi får akta oss för och försöka utnyttja genom kontringar. Men VSK är otroligt bra att få med folk i anfallen men ändå ha med folket hem, säger Esplund och fortsätter.

– VSK har ett helt annat tempo i allting de gör mot de andra lagen i serien, det gäller att vara förberedd hela tiden för nästa läge, annars blir du uppäten direkt.

Med två säsonger, två finaler och ett guld i Grönvitt tycker Johan fortsatt, som påbörjat sin tredje säsong i Villa efter återkomsten, att det är speciellt att möta VSK.

– Det är många bra minnen som kommer upp och jag åker ganska ofta upp och hälsar på. Man gjorde sina två bästa säsonger man gjort i sin karriär där. Det var en fantastisk tid och jag har kvar kompisar i laget fortfarande. Vi skulle faktiskt åkt upp redan idag (tisdag) med familjen men dottern har blivit sjuk så vi blir hemma tills imorgon.

 

VSK Bandy – Villa Lidköping
Onsdag 29/11 19.00
ABB Arena Syd

Se matchen på bandyplay.se – klicka här
Lyssna på matchen i Radiosporten:

Foto: Sören/Fabbe

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Sören/Fabbe


[fb_like]

Kommentera

kommentarer