Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Han är bäst i världen på det” – Hermanssons hyllning till Mikael OlssonGrönvitt gick segrande ur en tuff och tajt match i Motala där det blev totalt 90 utvisningsminuter. Efter matchen hyllar ytterhalven Jesper Hermansson lagkamraten Mikael Olsson. – Olsson, vad gör han?!, utbrister Hermansson om Olssons makalösa mål.

Vi tar det från början. Grönvitt tog ledningen i den nionde minuten när Simon Folkesson drog igång ett snabbt frislag in centralt till Stefan Edberg som drog på ett skott rakt i mål. Det blev halvlekens enda mål.

En kvart in i den andra halvleken undvek Robin Andersson offside och blev frispelad av Simon Jansson.

I den 82:a minuten kom reduceringen för IFK Motala när Philip Florén fick stå helt fri i straffområdet och kunde styra in ett inspel från Kasperi Hirvonen.

Sedan kom minuten som avgjorde matchen helt. Först satte Mikael Olsson mirakulöst bollen i mål från i princip kortlinjen innan Martin Landström fastställde slutresultatet 1-4.

– Olsson, vad gör han?! Jag ser bara att det rasslar till i bortre, vet inte hur han hittade den. Han är bäst i världen på det där, säger Jesper Hermansson efter matchen.

Vad säger du om matchen som helhet?
– Det är ingen superinsats av oss men en stabil insats. Det kändes kontrollerat på en tajt plan där det blev en krigarmatch. Det blir en omställning mot vad man är van med men vi löste det galant, det är nästan skönare att vinna såna här matcher.

Matchen avgörs inte helt förrän i slutminuterna, var det nervigt på planen efter deras reduceringsmål?
– Nja, det tycker jag inte. Vi spelade smart när vi var två man kort, höll i bollen och drog ut på utvisningstiden. Det kanske såg nervigt ut efter deras mål men det var kontrollerat. De kändes inte som att de hade så mycket, det var mest grötigt.

 Nu väntar åter ett speluppehåll på 1,5 vecka då det är landslagssamling kommande helg, hur blir det att få ett till uppehåll?
– Det är lite klurigt, vi har varit lediga i 1,5 vecka och spelar en match sen lediga igen. Å andra sidan hade vi en tätare period med matcher innan mot de andra lagen så vi kan behöva de här veckorna och slipa på detaljer. Det blir ju tätt igen runt jul och nyår, det gäller att vara förberedd.

 

IFK Motala – VSK Bandy 1-4 (0-1)
9’ 0-1 – Stefan Edberg (Simon Folkesson)
—————————————————————
59’ 0-2 – Robin Andersson (Simon Jansson)
82’ 1-2 – Philip Florén (Kasperi Hirvonen)
86’ 1-3 – Mikael Olsson (Simon Jansson)
87’ 1-4 – Martin Landström (Simon Jansson)

Utvisningar – 10 min
IFK Motala: Viktor Spångberg, Victor Carlsson, William Lövstedt, Niklas Ögren
VSK Bandy: Rasmus Sjöström x2, Simon Jansson, Simon Folkesson, Robin Andersson

Hörnor
IFK Motala: 9
VSK Bandy: 7

Frislag
IFK Motala: 14
VSK Bandy: 11

VSK Bandys laguppställning mot IFK Motala
Henrik Kjellsson
Jesper Hermansson
Rasmus Sjöström
Stefan Edberg
Måns Engström
Oscar Gröhn
Tobias Holmberg
Magnus Joneby (K)
Simon Jansson
Ted Bergström
Martin Landström

Bänken
Filip Mörkdal (mv)
Simon Folkesson
Niklas Gifting
Mikael Olsson
Robin Andersson

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer