Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

J20: Seriepremiär och derby


Ikväll är det seriepremiär för VSK Bandys J20 som startar upp säsongen med ett derby mot TB Västerås. J20:s nye tränare Gillis Wissing är optimistisk inför kvällens match och säsongen som kommer. – Det är mycket rivalitet och prestige, säger Gillis inför kvällens derby.

Hur är känslan inför kvällens seriepremiär?
– Det känns bra. Vi hade ett bra genrep mot IK Heros och åkte från Svenska cupen med en riktigt bra känsla.

Gillis Wissing, tidigare målvakt i TB Västerås och ungdomslandslag, är till den säsongen ny tränare för VSK:s J20, ett val han såg som enkelt.

– Jag tyckte att det kändes spännande att komma in i en grupp med unga idrottare som ska ta det sista steget till att bli seniorspelare. Vi vill nå så långt som möjligt i år, men det absolut viktigaste för vårt lag är att producera spelare till herrlaget, att spelarna ska vara redo att gå in i VSK:s herrtrupp efter den här säsongen, säger Gillis och fortsätter:

– Dels har jag supportat VSK hela mitt liv, både hemma som borta. Det kändes naturligt även fast jag spelat i Tillberga.

Att starta säsongen med ett derby, tufft direkt?
– Vi har mött Tillberga på försäsongen och då blev det lika. Det känns väldigt kul att ställas mot nån som vi nog kommer slåss hårt mot kring slutspelsplatserna, samt en lokalrival mot ett Tillberga som är fyllt med spelare som går i samma skola som våra spelare.

Hur tror du att spelarna tar kvällens match?
– Det är mycket rivalitet och prestige. Vi har tränat på väldigt bra de senaste veckorna och behållit känslan efter Svenska cupen. Jag känner mig väldigt självsäker i att vi kommer göra en bra prestation.

JUNIORELITSERIEN
VSK Bandy J20 – TB Västerås
Måndag 5/11 19.40
ABB Arena Syd

Följ matchen på Elitrapport.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer