Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Aronsson förstärker Grönvitt


Bella Aronsson lämnar moderklubben Skirö AIK för spel i VSK Bandy. – Jag ser VSK som det bästa laget i serien, säger Bella Aronsson om sitt nya lag.

VSK Bandys damlag förstärker truppen och har gjort klart med Bella Aronsson, tidigare i Skirö AIK och spel i F17-landslaget. Nu ser Bella fram emot att utmana om en startplats i VSK.

– Jag känner att jag behöver göra något nytt, en ny utmaning. Jag ser VSK som det bästa laget i serien.

Under tiden i F17-landslaget lärde Bella känna flera VSK:are, däribland Maja Odén som visade upp hallen, omklädningsrummet och staden tillsammans med styrelseledamoten Niclas Odén.

– Jag tror att det hjälper att man känner någon, jag och Maja är ganska tajta sedan innan.

Under tiden i NT Bandy och moderklubben Skirö AIK har Bella spelat både offensiv mittfältare och anfallare. I VSK ser hon sig längst fram i banan.

– Nu senast har jag varit offensiv mittfältare, i Skirö fick jag väldigt stort ansvar och mycket boll. Det blir lite skillnad här, det finns flera spelare som kan leverera bollar och då ser jag att jag gör mig bäst som anfallare.

De senaste säsongerna har VSK:s damlag storsatsat. Landslagsspelare har anslutit till klubben och man jagar det första SM-guldet på damsidan.

– Det kommer bli coolt att spela med landslagsspelarna, Malin (Persson) och Selbekk (Charlotte) och alla andra. VSK verkar vara ett bra lag med bra sammanhållning och ett relativt jämnt lag. Det finns några bärande spelare men den yngre generationen är väldigt duktiga också.

Vad känner du att du kan bidra med i gruppen?

– Jag är en glädjespridare och ställer alltid upp för alla. Jag tror att jag kommer passa in bra här, det är många i min ålder och flera som jag spelat med tidigare i landslag.

Dock har det inte varit guld och gröna skogar de senaste säsongerna.

– Jag har inte tyckt att det varit så kul med bandy den senaste tiden, men jag känner ändå att jag vill satsa på bandyn. Dels måste jag hitta mig själv och hitta motivationen, det känner jag att jag kan göra här.

FAKTA
Namn: Bella Aronsson
Född: 7 mars 1999
Position: Anfallare
Moderklubb: Skirö AIK
Tidigare klubbar: NT Bandy
Kontraktslängd: 1 år

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer