Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Hans Hedin ansluter till ledarstaben


Hans Hedin, senast assisterande tränare i TB Västerås, ansluter till ledarstaben kring damlaget. – Jättekul att få fortsätta jobba med bandy och med spelare och ungdomar som har en ambition, säger Hans Hedin.

Hans ”Hasse” Hedin har en karriär själv som bandymålvakt och han återvänder nu till VSK där han tidigare varit ledare i ungdomslag.

– Då var jag assisterande tränare för P20 under en kort tid och innan det hjälpte jag till med målvakterna i dåvarande P19 och P20. Efter det har jag varit i Tillberga och hjälpt till med målvakter och även assisterande tränare för a-laget från november tillsammans med Olle Wiberg.

Under sin tid i TB Västerås har ”Hasse” haft olika roller och uppgifter, men här på slutet har han alltså varit ledarduo tillsammans med Olle Wiberg.

– Det har absolut varit några utvecklande år i Tillberga. Jag har tagit mer och mer ansvar och fått större och större roll. Från att bara ha varit målvaktstränare till videoanalys och sedan assisterande tränare.

För en dryg månad sedan presenterades Olle Wiberg som ny huvudtränare för VSK Bandys damlag, nu går ”Hasse” samma väg.

– Det är spännande och en kul utmaning. Det ska bli kul att fortsätta jobba med Olle men framförallt med spelarna. Jag känner en del sedan tidigare då jag jobbar på Widénska (idrottsgymnasium i Västerås) med bland annat bandyträningar. Jag har idag 5-6 spelare som elever i den undervisning jag har.

Den exakta rollen kommer att sättas framöver tillsammans med Olle och övriga ledare.

– Assisterande rollen är en tanke, det var jag till Olle under tiden i Tillberga och det funkade jättebra. Som det var då så tittade jag på försvarsspelet och målvakterna och Olle tittade på uppbyggnad och anfallsspel.

VSK har alltså ändrat om i ledarstaben på damsidan och plockat in två personer utifrån som tidigare inte haft någon roll för damlaget. En nyttig väg att gå enligt ”Hasse”.

– Det handlar om att ha kompetent folk på rätt plats och det är väl klart att man kan känna att det blir en annan satsning när man tar folk utifrån. För VSK:s damlag så blir det en helt ny grej och det hoppas vi ska bli bra.

Damlaget har tagit enorma kliv och utvecklats väldigt mycket de senaste åren. Det har resulterat i en finalplats och senast en semifinalplats.

– Laget känns väldigt utvecklingsbart. Det finns några landslagsspelare som visat i flera år att de är duktiga och det är jätteläckert. Det som gäller är att få alla att bli bättre, det är det som i slutändan ger resultat, säger ”Hasse” och fortsätter.

– Sen måste jag träffa laget, se mer av spelet på isen och inte bara på tv, det blir en annan sak att vara ledare i ett lag. Man behöver lära känna spelarna.

Under tisdagskvällen genomför damlaget ett träningspass och i samband med träningen kommer ”Hasse” att presenteras för spelarna. Nu påbörjas även jobbet mot säsongen 2018/2019 för ”Hasse” Hedin.

– Det ska bli jättekul att fortsätta få jobba med bandy och med spelare och ungdomar som har en ambition. Som jag förstått det vill de lyckas och nå framgång tillsammans. Det är då idrott är som roligast.

LÄS MER: Olle Wiberg tar över damlaget
LÄS MER: Aronsson förstärker Grönvitt

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer