Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Hermansson återvänder till Grönvitt


Jesper Hermansson är tillbaka i Grönvitt och VSK efter tre år i TB Västerås. Nu vill han utmana om en plats i startelvan. – Det är något som triggar mig, säger Hermansson om konkurrenssituationen på ytterhalvsplatserna.

Det har blivit spel i Elitserien under tre säsonger för Hermansson i TB Västerås, men efter degraderingen väljer han nu att skriva på för moderklubben VSK Bandy.

– Innerst inne har jag velat vara här hela tiden och i slutändan var det ganska lätt att ta beslutet att komma tillbaka. Samtidigt behövde jag de här tre åren i Tillberga, tre riktigt roliga och lärorika år där jag känner att jag tagit steg framåt.

I VSK blir konkurrensen tuff med framförallt Oscar Gröhn och Simon Folkesson på ytterhalvorna. En situation Hermansson trivs i.

– Det är något som triggar mig. Jag vill inte avsluta min karriär i VSK på läktaren, nu när jag fick chansen att komma tillbaka så var det inte så mycket att fundera på. Jag triggas av utmaningen om att ta en plats.

Hermansson i VSK-tröja under hans förra sejour i klubben

125 matcher har Jesper under bältet i VSK-tröjan, en siffra han såklart vill ska höjas under nästa säsong.

– Jag vill spela varje match och bidra till att hjälpa laget. Det är väldigt ärofyllt att ha fått spela 125 matcher för sin moderklubb men jag hoppas på fler.

Han har varit med om omställningen från VSK till TB. Nu blir det från TB till VSK, det han plockar med sig är att spela med kniven mot strupen.

– Det har varit så, kniven mot strupen, i varje match och jag tror nog att det kan hjälpa mig ganska mycket. I TB har man verkligen behövt lägga ned allt varje match för att ta poäng, det tar jag med mig.

Hur skulle du beskriva dig som bandyspelare?

– Jag ser mig själv som en spelande halv, en som gärna sätter igång bollen och gör mina medspelare bättre. Jag har en lir-del och en brunk-del i mig, täcker gärna skott. Sen lever jag mycket på min spelförståelse med passningar och lyft.

Michael Carlsson om värvningen av Jesper Hermansson.

– Jesper är en spelare som spelat mycket i Elitserien och som tagit kliv. Han ser alltid till att sätta sina lagkamrater i bra lägen med sin passningsklubba och hans första tanke är alltid att sätta igång spelarna runtomkring. Sen kan han själv gå på genombrott och han har sitt långa spel med lyften. Samtidigt har han utvecklat sin defensiv och täppt igen sin kant.

Vad säger du om den konkurrenssituation som blir mellan ytterhalvorna?
– Det är lite olika spelartyper och man kan variera sitt spel med Jesper. Vi har bra alternativ på ytterhalvorna. Det ska bli intressant att jobba med Jesper, vi har jobbat ihop tidigare så det ska bli kul att göra det igen.

Fakta
Namn: Jesper Hermansson
Född: 20 januari 1993
Tidigare klubbar: TB Västerås
Moderklubb: VSK Bandy
Kontraktslängd: 1 år
Aktuell: VSK Bandy herrlags andra nyförvärv

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer