Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Holmberg förlänger med Västerås SK


Trots ett år kvar på kontraktet förlänger Tobias Holmberg med 2+1 år. – VSK är den förening i Sverige som jag vill spela i, säger Holmberg om valet att förlänga.

Med andra ord, att stanna i VSK var det ingen tvekan om för Holmberg.

– Jag har växt upp på Rocklunda och gick och såg matcher på 90-talet. Det har varit drömmen sedan man var liten att få spela i VSK och även fast man gjort en herrans massa säsonger här nu så finns det ingen annan förening jag vill spela för i Sverige. VSK står för mycket som jag tycker är väldigt bra.

Kontraktslängden, 2+1 år, kommenterar Holmberg följande.

– Jag känner att jag har mer att ge, jag är besviken på mig själv sett till främst förra säsongen. Jag känner att vi dels som lag har revansch på oss själva och jag har det även på ett personligt plan. Jag är otroligt sugen på det här och även om jag hade en säsong kvar på det tidigare kontraktet så känns det rätt att förlänga nu.

VSK är inne i ett generationsskifte, en föryngring av laget. Det finns en del likheter med den föryngring VSK gjorde för tio år sedan inför säsongen 2008/2009.

– Det året var väldigt speciellt, vi ändrade vårt sätt att spela på helt då. Tittar man på läget som är idag så finns det liknelser om än inte fullt ut, säger Holmberg och fortsätter.

– Jag ser väldigt positivt på föryngringen. Det känns verkligen som en nystart och bara av det som hänt hittills så har jag fått väldigt mycket energi av det. Jag tycker att hela mixen i laget känns väldigt bra, jag tror att vi kan få ut mycket av den trupp vi har idag.

Herrlaget påbörjade försäsongen för några veckor sedan och man kör på för fullt.

– Vi har tränat på bra. Så fort man är nere och kör något pass själv så är det alltid folk här och tränar, det känns som att alla ligger i hårt.

Klubbchef Michael Campese om att Tobias Holmberg förlänger med VSK Bandy:
För VSK har det varit självklart att Tobias skall spela vidare, sen behöver man sätta sig ned och verkligen syna situationen så att parterna vet vad man vill och ska ta sig an framöver. Målbilden och vad som krävs av parterna är helt nödvändig.

Tobias är ytterligare spelare som kommer från egna leden och varit med om det mesta inom bandyn. Finaler, SM-guld, proffsliv, medgångar, motgångar ja allt man kan tänka sig inom VSK. Som vi ofta sagt så har klubbkänslan, viljan att spela och göra sitt bästa för VSK, plats nr.1 för klubben när truppen sätts. Även Tobias, precis som många andra, har hjälpt klubben ekonomiskt i förhandlingen då vi har ett tufft år bakom oss. Vi vet vart vi vill tillsammans framåt mot nya framgångar.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer