Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Kjellsson återvänder till VSK som förstemålvakt


Efter tre år i Uppsala och IK Sirius vänder nu Henrik Kjellsson hem och tar över som förstemålvakt i VSK Bandy. – Det känns lite smått overkligt, säger Kjellsson om att vara tillbaka i Grönvitt.

Henrik Kjellsson var målvaktstalangen som lämnade VSK inför säsongen 2015/2016 för att få speltid. Det har nu blivit tre säsonger i Sirius men nu vänder han hem och klär sig i grönvitt igen.

– Det känns lite smått overkligt men samtidigt riktigt roligt att vara tillbaka. Det har varit målet ända sedan jag lämnade och det är kul att det blev så nu.

Tre säsonger med Elitseriespel i ryggen och en omtalad målvakt den senaste säsongen. Utvecklingskurvan har fortsatt gått uppåt.

– Jag har spelat regelbundet i tre år vilket har varit viktigt för min utveckling. Det var väl den enda anledningen att jag behövde komma iväg och att få spela matcher och bygga på mig den erfarenheten.

Under åren i Sirius har Kjellsson och de övriga målvakterna jobbat ihop med en målvaktstränare som hjälpt Kjellsson att utveckla sitt målvaktsspel.

– Vi har tillsammans jobbat fram en riktigt bra grund i mitt målvaktsspel som jag kan luta mig mot. Sen har jag efter varje match fått videoklipp med saker jag gjort bra och saker jag kan göra bättre. Och med hjälp av det kunna jobba lite extra med de sakerna på detaljnivå. Han har varit jätteviktig för mig i min utveckling.

 

Bild från säsongen 2014/2015

Andreas Bergwall har lämnat VSK för AIK. Tidigare stormålvakter i klubben är Daniel Kjörling och Anders ”Änsen” Carlsson.

– Det var det jag va inne på i början, det är smått overkligt med tanke på de profiler som varit här innan. Det är klart att det är häftigt att försöka axla den rollen med historien om målvakter som varit här innan. Jag satt och tänkte på vägen hit, att vara nummer ett i världens största klubb. Det är lite häftigt ändå.

Det är det. Men med stort ansvar som förstemålvakt i VSK Bandy kommer också stor press.

– Kravbilden är lite annan här än där jag kommer ifrån senast, här spelar man för att vinna. Under åren i Sirius har vi ändå spelat några viktiga matcher och jag tycker att jag har klarat av det bra.

Varför väljer du att komma tillbaka nu?

– Det passar ganska bra tycker jag. Mitt kontrakt gick ut med Sirius och VSK hörde av sig. Det blev bra tajming och allt föll på plats ganska bra.

Kontakten med VSK har funnits under åren i Uppsala, även om de intensifierats den senaste tiden.

– Mest på ett vänskapligt plan med spelare och så, sen har jag pratat lite med Campese (klubbchef) och Carlsson (huvudtränare) när vi sprungit på varann. Sen har jag följt och haft rätt bra koll på VSK.

Bra koll, kan man minst sagt säga. Kjellsson har spelat i VSK sedan bandyskolan vilket har grott en kärlek för klubben. Under sitt första år i Uppsala 2015/2016 gick VSK till final och vann sedermera SM-guld.

– Då stod jag i VSK-klacken. Det är klart att jag har hjärta för klubben, jag har varit här sen bandyskolan. Det har alltid varit speciellt att möta VSK, med historiken i klubben och allt som klubben gjort för en.

VSK är just nu inne i en generationsväxling. Spelarna som värvats under silly season är alla födda på 90-talet, så även Kjellsson.

– Jag tror att det behövs ibland, att fräscha upp det lite. Jag tror att alla spelare som kommit in nu, kommer in med mycket energi. Det kan bli riktigt bra i slutändan.

Det stora målet för kontraktstiden på 2+1 år är klar.

– Dels att befästa min plats och verkligen ta det fullt ut nu när man får chansen. Sen spelar man alltid för att vinna, nån gång under kontraktstiden vill man vara med längst fram.

Klubbchef Michael Campese om Henrik Kjellsson:
Riktigt fin utveckling på Kjellsson, som är hemma igen!

För 3 år sedan tog vi tillsammans ett beslut som baserade på att Henrik skulle få maximal utväxling.
I samband med detta så hoppades vi också att så skulle ske och att Henrik skulle komma tillbaka till VSK. Nu har den dagen kommit och vi har nu möjligheten att plocka hem en riktig VSK:are.
Vi har följt ”Kjelle” under dessa år och sett hur han tagit steg hela tiden och är nu redo samt att VSK har platsen att erbjuda.
Tränarna och Ted Andersson har sagt sitt och man ser en kommande stormålvakt som är redo.
Henrik har alla verktyg som behövs för att stå i mål i Sportklubben.

VSK vill också passa på att tacka IK Sirius som gett Henrik chansen och utvecklat honom.

Varmt välkommen!

FAKTA
Namn: Henrik Kjellsson
Född: 30 december 1992
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: IK Sirius
Kontraktslängd: 2+1 år

Notera: Vilket nummer Henrik Kjellsson kommer spela med är ännu inte klart.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer