Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Lagkapten Joneby stannar i Grönvitt


VSK Bandys mångårige lagkapten Magnus Joneby stannar i Grönvitt, detta står klart efter att han under gårdagen skrev på ett kontrakt som sträcker sig två år framåt. – Känns lite som en nystart, säger Magnus Joneby om VSK:s lagbygge.

Anders Bruun har lagt skridskorna på hyllan. Andreas Bergwall är klar för AIK som spelande tränare. Det gör att Magnus Joneby, född 1984, blir äldste spelare i VSK Bandy kommande säsong.

Hur känns det att bli den äldste spelaren i laget?

– Då måste det vara ett väldigt ungt lag eftersom jag är ung. Nej men, själv tycker jag inte att jag är lastgammal och det är ganska ungt för att vara äldst. Jag får se till att stänka erfarenhet över de övriga ungtupparna.

Underskriften har dragit ut på tiden, men det har inte funnits någon tvekan att krita på.

– Dels kom vi igång sent efter säsongen, det har mycket att göra med att Campese (Michael) ska sluta. Sen fick vi vårt andra barn och det gjorde också att det drog ut på tiden. Det är inget konstigt men det är skönt att det är klart.

VSK Bandy är inne i en föryngringsfas. De två äldsta har lämnat laget och in har fyra spelare födda på 90-talet kommit in.

– Det är tråkigt att tappa Bruun och Bergwall, de har betytt mycket under lång tid och har kompetens och rutin som kommer saknas. Det gör att andra kommer kliva fram och det hela känns lite som en nystart efter två år i kvartsfinal. Det finns mycket utvecklingspotential och jag tror att vi kan bli riktigt bra i vinter.

Laget är i stort sett klart. Det saknas en spelare mellan stolparna längst bak, men i övrigt anser sig klubben ha värvat färdigt.

– Jag tycker att vi får ett slagkraftigt lag, men vi kommer inte vara favorittippade. Det lär Villa Lidköping vara, jag har inte följt det sådär men har sett att de värvat två spelare. Vi har mycket kvalitet i laget och får vi ihop det kan vi gå långt och varför inte hela vägen, men det krävs ett hårt jobb för att komma dit.

Klubbchef Michael Campese om att Magnus Joneby förlänger med VSK Bandy:
Magnus är en ledare på sitt egna sätt och tar alltid ansvar för klubben och hur den mår. Vi har haft ett antal samtal denna gång då Magnus varken är nöjd med sig själv, föreningen eller vad laget presterat de senaste säsongerna. Dessa saker har vi varit helt eniga om och nu är vi klara med kontraktet.

Det var oerhört viktigt för oss att Magnus ville köra vidare 2 år då vi tappar mycket kunskap, erfarenhet och ledarskap i Bruun och Bergwall. I VSK Bandy så är historien, traditionen och förhållningsättet till uppdraget något av det absolut viktigaste ingredienserna för att ta oss framåt. Så har det sett ut sedan 1923 och resultaten både nationellt och internationellt talar sitt tydliga språk.

Magnus är dessutom alltid en av dem som kliver fram och hjälper till om ekonomin ser lite tuff ut. Vi har haft det riktigt bra i några år på många sätt och nu är det dags att bygga om, där passar Magnus in då han också vara med när vi vann 2009.

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren


[fb_like]

Kommentera

kommentarer