Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Måns Engström skriver på för Västerås SK


Den Tillbergafostrade försvarsspelaren Måns Engström lämnar även han, likt Robin Andersson, moderklubben för att representera VSK Bandy kommande säsong. – Stort och kul att få representera VSK, säger Måns själv om övergången.

Viljan att spela i Elitserien segrade. Måns lämnar för första gången TB Västerås för spel i VSK Bandy.

– Först och främst är det för att jag vill spela i Elitserien och fortsätta tävla på så hög nivå som möjligt. Det är kul att få vara i en toppklubb för en gångs skull, det känns stort och kul att få representera VSK.

Att lämna moderklubben är aningen känslosamt, samtidigt som Måns inser att han behöver tänka på sig själv.

– Det är blandade känslor att lämna, men man får se till sitt eget bästa och det här känns som ett bra läge för mig i min karriär. Jag är ung och har många år kvar att spela, det kändes som att det var dags.

Måns debuterade i TB:s A-lag säsongen 2012/2013 och har sedan dess sett till att ta en startplats där han de senaste åren styrt försvarsspelet från sin liberoposition.

– Jag har flest matcher som libero, men jag har inget problem alls att spela på någon av backpositionerna. Det känns bara positivt sett till konkurrensen, alla fyra är toppspelare.

Måns Engström, i tröja nr.45, under en av derbymatcherna i vintras

En spelare Måns sett upp till är Anders Bruun, som valt att lägga skridskorna på hyllan och avslutat sin karriär.

– Alla år som Bruun spelat i VSK så har man självklart sett upp till honom. Han har spelat libero och jag har spelat libero, så han har varit en förebild.

Som spelare ser sig Måns som en offensiv försvarare, där ändå defensiven ligger i första rummet.

– Jag tycker själv att jag har ett bra skott, bra på att positionera mig i banan och jag är väl vad man kallar en modern försvarare.

Du var med U21-landslaget 2016 och vann VM-guld med Michael Carlsson som landslagstränare, kan du själv dra nytta av att du redan känner till Carlssons sätt att jobba?

– Jo absolut, vi pratade redan då och han var nöjd på det sättet jag spelade på. Jag sa till honom då att jag aldrig haft en tränare på det sättet som han agerade på då, jag har aldrig haft en tränare som bara fokuserar på att vinna.

Måns representerade det gemensamma J20-lag som VSK och TB hade för några säsonger sedan, men hans ålder gör att han inte spelat med någon av spelarna i A-laget.

– Inte riktigt, jag är något år yngre än de flesta så jag har inte riktigt haft någon kontakt med dem, bara mött dem på isen. Nu drar försäsongsträningen igång snart och det ska bara bli kul, bara roligt.

Michael Carlsson kommenterar Måns Engström.

– Måns har bra spelförståelse, bra på tennis, bra skott och har spelat i Elitserien länge trots sin unga ålder. Det ska bli intressant att se hans nästa kliv när han kommer in i den här miljön. Han känns sugen på att komma hit och att bli bättre.

Nu har du fyra backar som slåss om tre platser. Det blir konkurrenssituation även där?
– Det är viktigt för vår utveckling att vi har konkurrens i alla lagdelar, nu har vi fyra bra försvarare och tre platser att fajtas om. Det kommer driva på utvecklingen och det kommer vara koncentrerat och fartfyllt på träningarna.

Fakta
Namn: Måns Engström
Född: 4 september 1995
Tidigare klubbar: TB Västerås
Kontraktslängd: 1 år
Aktuell: VSK Bandy herrlags tredje nyförvärv

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer