Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Olle Wiberg tar över damlaget


Det blev uttåg i semifinalspelet för damlaget mot Skutskärs IF. Nu sker det förändringar i ledarstaben då Olle Wiberg tar över huvudansvaret. – Det känns jätteinspirerande, säger Olle Wiberg.

Wiberg har trots sin unga ålder en gedigen tränarkarriär bakom sig, där han senast tränat TB Västerås i Elitserien de föregående två åren. Nu väljer han att återvända till Grönvitt efter fem års utflykt.

– Det känns jätteinspirerande och jag ser fram emot det här extremt mycket. Jag har som filosofi att spela bandy med många delaktiga och med tydliga roller. Tjejerna har gått bra i två år men inte nått det där guldet, som är föreningens strävan. Jag tror inte att någon är sugen att sikta på kvartsfinal.

Damlaget har legat på och försökt få Wibergs underskrift under flera års tid, nu passade det bra även för Wiberg.

Niclas (Odén, styrelseledamot) la upp en bra plan och då blev jag väldigt intresserad. Det är inte helt fel att få fortsätta vara på hemmaplan, vi har en dotter där hemma också.

Olle Wiberg gick från att träna VSK Bandys P18 till Västanfors IF och sedermera TB Västerås där han tillbringat de senaste två åren.

– Man har lärt sig mycket bandy. Från start hade jag en egen filosofi, sedan har den utvecklats tillsammans med de ledare jag haft runt mig som Alexander Zinkevitch och Oskar Robertson, två olika ledartyper som jag tagit mycket ifrån.

Första träffen med damlaget blir när laget samlas för att dra igång försäsongsträningen med Patrick Rapp i början av maj.

– De närmsta veckorna kommer jag sätta mig ned med berörda personer i ledarstaben för att helt enkelt inventera. Sen vill jag träffa rapp och höra vad vi kan göra för intressanta saker.

Hur kul ska det här bli tycker du?
– Det ska bli jätteroligt. Jag kommer få jobba med en grupp inspirerade tjejer som vill framåt. Det finns ju x-antal landslagstjejer från olika nationer och bara det tyder på att de vill framåt. Jag träffade en spelare i samband med min kontraktsskrivning och kände att det finns ett enormt driv. Nu får vi se hur långt det här kan bära.

Kontraktet med Olle Wiberg är skrivet på tre år.

– Det är vad föreningen vill och då kör vi på det. Det blir en satsning och tydlighet i det.

Hur den övriga ledarstaben kommer att se ut är inte klart.

Niclas Odén, styrelseledamot, om valet av Olle Wiberg:
– Olle har ett VSK-hjärta i grund och botten och det känns jättekul att han väljer att komma tillbaka till Västerås SK. Han har fått enorm erfarenhet de senaste säsongerna i Västanfors och Tillberga.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer