Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Paret skriver på för VSK – Åkerlund och Engström klara!


VSK Bandy förstärker både dam- och herrlaget när paret Emelie Åkerlund och Joel Engström ansluter till respektive representationslag. – Jag är stolt över att få vara en del av den här föreningen, säger Joel Engström.Joel Engström har representerat TB Västerås de tre senaste säsongerna och väljer nu att ta nästa steg i karriären genom att skriva på för VSK.

– Det känns väldigt bra och jag är stolt över att få vara en del av den här föreningen.

När det stod klart att TB åkte ur Elitserien började Joel fundera på framtiden och till slut föll valet på VSK.

– Det känns som ett naturligt och rätt steg i min utveckling att spela för mesta mästarna. Jag kan inte få en bättre vardag med spelare, ledare och hela föreningen med allt runtomkring. Jag trivs bra i staden och känner att jag kommer få chansen ordentligt, jag ska se till att vara bra och hjälpa laget vinna titlar.

Joel är uppväxt i Sandviken men flyttade inför säsongen 2015/2016 till Västerås och TB Västerås. I bakhuvudet har det alltid funnits en tanke om att flytta grejerna över isen till VSK.

– Där och då var det mycket som spelade in till varför jag flyttade. Dels kände jag att det skulle vara svårt att ta en plats i SAIKs A-lag men jag ville också testa vingarna och prova på Västerås. Det har alltid funnits i tanken att om man är bra i TB så finns möjligheten att ta sig vidare till VSK.

Vilken typ av bandyspelare skulle du själv säga att du är?
– Jag är ganska kreativ och frejdig i mitt spel. Jag är en skridskostark spelare som blivit mer och mer komplett, sen vill jag utveckla alla delar i mitt spel hela tiden.

När VSK haft sina hemmamatcher mot TB Västerås de två senaste säsongerna har Joel Engström tilldelats matchens lirarepris båda gångerna. Från läktarplats har publiken fått se en krigande spelare med nummer 33.

– Man har velat visa lite extra när man mött VSK. Någonstans har tanken funnits att jag ska vara bra och visa att jag är redo för det här.

Michael Carlsson om Joel Engström:
– Han är en driven spelare och har hög spetskvalitet i sin skridskoåkning och blick för spelet. Han är orädd i sitt spel, något vi ser passar bra in i vårt spel och i vår grupp. Joel vill väldigt mycket med sitt bandyspelande och han är väldigt intresserad av att utveckla sig själv.

Fakta
Namn: Joel Engström
Född: 31 januari 1997
Moderklubb: Sandvikens AIK
Övriga klubbar: TB Västerås
Kontraktslängd: 2+1 år
Aktuell: VSK Bandy herrlags fjärde nyförvärv för säsongen

 

För Emelie Åkerlund slutade säsongen 2017/2018 med en finalförlust mot Skutskärs IF, nu väljer hon att byta toppklubb till VSK Bandy.

– Jag väljer att komma hit för att det känns som en väldigt trygg förening som är väl uppbyggd och har ett bra mål. Jag känner att helheten fungerar bäst här i Västerås, säger Emelie och fortsätter.

– Allting runtom är bra här. Att VSK tänker på hur man mår och att man tänker på helheten i alla lägen. Det känns viktigt, att man får en stabil grund och kan se en framtid.

Med en bakgrund i AIK och olika Tranås och Nässjö-kombinationer har Emelie mött VSK flertalet gånger och hon gillar hur laget vill spela sin bandy.

– Jag är en skridskostark spelare som gillar att ha mycket boll och att spela boll, så jag gillar att lira bandy. Här finns det potential i spelare som gör att vi kommer kunna lira bandy.

Hur mycket vet du om VSK Bandy Dam sedan innan?
– Jag har haft koll på att det är ett ungt och lovande lag som verkligen kommer etableras sig som ett topplag. Det är ett lag som vill vinna och som vill utvecklas.

Emelie känner några av spelarna i laget sedan innan men de flesta är nya ansikten, något som hon bara ser som positivt.

–När jag började spela bandy så spelade jag i ungefär samma lag fram tills jag bytte till AIK, där blev det mycket nya tjejer vilket det också blir här. Men jag ser det bara som spännande att lära känna nya människor och kunna ta lärdom av alla

Damlaget eftersträvar det efterlängtade första SM-guldet, ett mål som är rimligt enligt Emelie.

– Det känns som en riktigt bra målsättning, det är alltid dit man vill. Det var surt att förlora finalen i år (med AIK), så det skulle vara kul att ta revansch.

Samtidigt vill Emelie passa på att tacka AIK för tiden i laget.

– Jag är så tacksam över allt jag lärt mig i AIK, jag har spelat med landslagsspelare och de hag hjälpt mig mycket med rutin. Det har varit häftigt att spela i en toppklubb i Elitserien.

Snart går flyttlasset till Västerås för kommande säsonger under tak i ABB Arena Syd.

– Det känns positivt att alltid har bra förutsättningar för träning och match och att kunna lira bandy så som jag vill lira bandy.

Fakta
Namn: Emelie Åkerlund
Född: 4 februari 1997
Moderklubb: Åtvidabergs BK
Tidigare klubbar: Tranås BoIS, Nässjö IF, IFK Nässjö, NT Bandy och AIK Bandy
Kontraktslängd: 2+1 år
Aktuell: VSK Bandy damlags första nyförvärv för säsongen

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer