Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Plan stannar i Grönvitt och fortsätter dubbelidrotta


Matilda Plan har skrivit på ett nytt kontrakt med VSK och stannar minst två säsonger till, detta samtidigt som hon fortsätter spela fotboll med Eskilstuna United i Damallsvenskan. – Vi har något riktigt bra på gång, säger Matilda om nästa års bandytrupp.

VSK:s och hela Elitseriens bäste poängspelare Matilda Plan väljer att stanna i VSK och fortsätta vara en del i satsningen. Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

– Vi har något riktigt bra på gång i laget, något vi byggt på i två säsonger. Nu kan vi ta ett steg till med nytt folk och vi är alla ett år äldre.

Utöver bandyn satsar Matilda också på fotbollen. Det går bra även där. I helgens seriepremiär för damallsvenska Eskilstuna United startade Matilda på en av mittbackspositionerna mot Djurgårdens IF.

– Det är lite tufft ibland, jag är 19 år och dubbelidrottar fortfarande och det är inte många som gör det. Det gäller att planera och ha en dialog med båda klubbarna, när det är högsäsong i den ena är det försäsong i den andra.

Hur ser du på att både VSK och Eskilstuna United ställer sig bakom att du dubbelidrottar på den här höga nivån?

– Det är väldigt viktigt, annars hade det inte gått. Det har fungerat bra hittills och båda accepterar det.

I vintras var Matilda med när Sverige tog VM-guld i Kina, men SM-guldet saknas fortfarande.

– I år var vi inte där, vi behöver höja lägstanivån och det tror jag att vi kommer göra. Att vi håller en mer jämn nivå under hela säsongen och inte har en topp i början eller i mitten, det är i slutet vi ska vara bäst.

Fokus just nu ligger såklart på fotbollen, men Matilda saknar isen.

– Jag saknar bandyn redan nu och skulle gärna vara på is. Men jag kör på med fotbollen, det blir min försäsong i bandyn. När vi går på is kommer jag förhoppningsvis kunna vara med mer för att kunna hålla igång skridskoåkningen.

LÄS MER: Olle Wiberg tar över damlaget
LÄS MER: Selbekk stannar i Västerås
LÄS MER: Carlström förblir grönvit
LÄS MER: Paret skriver på för VSK – Åkerlund och Engström klara

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren


[fb_like]

Kommentera

kommentarer