Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Robin Andersson skriver på för Sportklubben


TB Västerås-fostrade Robin Andersson lämnar moderklubben för att spela med Mesta Mästarna. – Att få spela i en riktig storklubb, om inte den största, känns väldigt motiverande, säger Robin Andersson.

Robin har varit TB Västerås trogen hela sin karriär där han gått från bandyskola upp till A-laget där han spelat i nio år.

Tillberga har varit bra för min utveckling och jag har fått spela många elitseriematcher. Jag ångrar ingenting att jag spelat för TB ända till nu, jag känner att jag lämnar klubben med ryggen fri.

Nu blir det alltså VSK. Redan som tolvåring blev Robin intervjuad i en lokaltidning där han på frågan om det var på Rocklunda han skulle spela på framtiden svarade:
”Ja, jag vill helst spela i VSK, det ska jag göra när jag blir 16-17 år. När jag går till VSK vill jag vinna SM-guld. Det ska jag se till.”

I en annan intervju, 2014, sa han följande när han pratade om framtiden:
”Det hade varit jäkligt coolt att spela i VSK”

Har drömmen alltid varit att spela i VSK?
– Ända sedan man var liten och gick på bandy så var det VSK man såg och det var alltid mycket folk. Jag har varit på alla finaler, så det är klart att det är en stor dröm för mig.

Under vintern har det spekulerats i om Robin ska stanna i degraderade TB Västerås, gå till VSK eller någon annan Elitserieklubb. Nu berättar Robin om varför valet föll på VSK.

– Jag känner att jag vill spela kvar i Elitserien och framförallt ta ett steg till, och att få spela i en riktig storklubb om inte den största känns väldigt motiverande.

De senaste åren har Robin presenterad sig som en poängspelare med 19+4 (mål + assist) och 18+3 de senaste två säsongerna, något han vill fortsätta med.

– Jag vill tillföra det som är mina styrkor och jag trivs att vara en offensiv spelare. Jag har alltid lagt ned ett hårt jobb och alltid varit illröd i ansiktet oavsett vart jag har spelat på planen.

VSK vill spela en offensiv bandy, något som passar Robin.

– VSK är ett lag som spelar med mycket fart och jag gillar att åka mycket. Spela bra bandy och mycket passningar är något jag föredrar, så jag tror att det kommer passa mig bra.

Vid kontraktsskrivningen stannade Robin upp precis innan bläcket nuddade pappret. La ned penna. Plockade upp mobilen och slog på Andreas Westmans ”Vi är VSK” innan han åter plockade upp pennan och skrev på.

– Jag tycker att låten ”Vi är VSK” är fantastiskt bra. När spekulationerna började och när kontakten med VSK togs så tänkte jag för mig själv att jag skulle sätta på den låten när jag skrev på. Mest som en skön grej, avslutar Robin med ett brett leende.

Michael Carlsson är nöjd över att Robin Andersson ansluter till VSK.

– Robin har, trots sin unga ålder, mycket erfarenhet. Han är en poängspelare som har bra passningsklubba och tycker om att göra mål. Han är stor och stark, är bra defensivt och jobbar hårt över hela banan. Han är en kreativ spelare och med sin tyngd, fart och spelförståelse kan han luckra upp motståndarna och hitta ytor till medspelare och sig själv.

Fakta
Namn: Robin Andersson
Född: 7 oktober 1994
Tidigare klubbar: TB Västerås
Kontraktslängd: 1 år
Aktuell: VSK Bandys första nyförvärv

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer