Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Ted Andersson ny sportchef för VSK Bandy


Ted Andersson blir ny sportchef för VSK Bandy, en roll som tidigare ingått i klubbchefsjobbet. – Otroligt hedrande att få ett sånt här uppdrag i världens både största och mest framgångsrika bandyförening.

Sedan det blev officiellt att Michael Campese lämnar VSK Bandy har klubben jobbat med organisationsfrågan. Sedan tidigare är det klart att Henrik Lundgren är ny marknadsansvarig för VSK. Nu står det också klart att förre storspelaren, och tidigare players managern, Ted Andersson blir ny sportchef för VSK Bandy.

– Det känns fantastiskt att Ted Andersson blir ny sportchef för VSK Bandy. Dels med tanke på hans bakgrund som elitspelare men även att rollen inte är helt okänd för honom då han tillsammans med Michael Campese och Michael Carlsson tidigare utgjort en sportgrupp. Det här är en mycket bra lösning för oss, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus.

Innan torsdagens träning blev Ted presenterad som ny sportchef för herrlaget av ordförande Gisela och han kliver in i arbetet direkt.

– Det är otroligt hedrande att få ett sånt här uppdrag i världens både största och mest framgångsrika bandyförening, säger Ted Andersson.

Vad blir ditt fokusområde?

– Att fortsätta se till att VSK är en ledande förening i landet när det gäller bandy. Mycket handlar om att förvalta en historia och kultur.

Ted kommer att arbeta med sportchefsrollen vid sidan om sitt ordinarie jobb som brandmästare på Mälardalens Brand- och Räddningsförbund. Ted kommer fortsatt jobba nära Michael Carlsson och Johan Ganebro när det kommer till vilka spelare utifrån man ser som intressanta för en framtid i VSK.

– Det blir ett gemensamt beslut utifrån vad som passar vår förening och vad Micke (Carlsson) och Johan (Ganebro) har för behov. Sen väger vi också in vad det finns för behov i föreningen i stort, om det till exempel är dags för föryngring eller så, säger Ted och fortsätter.

– Det är väldigt viktigt med profilen på en spelare. Det är inte bara kompetensen på spelaren i fråga vi kollar på, lika viktigt är det att vi får in individer som passar in och har samma värderingar som vi som förening har. Det finns spelare utifrån som i sin skicklighet som bandyspelare passar in, men som inte står för samma värderingar.

Men det finns även fler aspekter som man behöver ta hänsyn till när det gäller rekrytering av spelare.

– Allt är en kostnadsfråga. Det är väldigt viktigt att ta ett ekonomiskt ansvar, det måste vi följa för annars hamnar man där många andra klubbar i idrottsvärlden är. När jag flyttade till VSK pratade Karl-Erik (Eckemark, hedersordförande) mycket om det här, han sa ”om något kostar en krona så måste man ha en krona, ska man låna en krona så måste man betala tillbaka den”.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer